Kuracie mäso na šťave v jenskej mise

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. októbra 2015, 10:27
  • Autor:ač

Vďaka ľahko stráviteľnému kuraciemu mäsu toto gurmánske jedlo často varí Marianna Miklášová z Piešťan a odporúča ho pre všetky vekové kategórie, i pre najmenších.

Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 10 g soli, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja

Šťava: 200 ml vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na rezne, osolíme a z oboch strán obalíme v strúhanke. Neskôr ich naklepeme, aby strúhanka prešla do mäsa. Takto pripravené potrieme rozšľahaným vajcom a opražíme. Potom ich vložíme do šťavy, pripravenej z vody, oleja, masla, masti a horčice a podusíme v jenskej mise. Ako príloha sa najlepšie hodia klasické zemiaky v šupke. Podáme s uhorkovým či rajčinovým šalátom.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 2. novembra. Tento deň patrí Pamiatke zosnulých.
  • 02.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 1. novembra. Tento deň je Sviatkom všetkých svätých a Svetovým dňom vegánov. Meniny má dnes Denis, Denisa.
  • 01.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Ako uvádza predkladateľka návrhu rozpočtu Mestskej knižnice v Piešťanoch pre rok 2026, jej riaditeľka Margita Galová, pri zostavovaní rozpočtu knižnice…
  • 03.11.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 3. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Huberta, patróna poľovníkov. Meniny má dnes Hubert.
  • 03.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 3. novembra 2025
Meniny má Hubert, zajtra Karol