Kuracie mäso na šťave v jenskej mise

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. októbra 2015, 10:27
  • Autor:ač

Vďaka ľahko stráviteľnému kuraciemu mäsu toto gurmánske jedlo často varí Marianna Miklášová z Piešťan a odporúča ho pre všetky vekové kategórie, i pre najmenších.

Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 10 g soli, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja

Šťava: 200 ml vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na rezne, osolíme a z oboch strán obalíme v strúhanke. Neskôr ich naklepeme, aby strúhanka prešla do mäsa. Takto pripravené potrieme rozšľahaným vajcom a opražíme. Potom ich vložíme do šťavy, pripravenej z vody, oleja, masla, masti a horčice a podusíme v jenskej mise. Ako príloha sa najlepšie hodia klasické zemiaky v šupke. Podáme s uhorkovým či rajčinovým šalátom.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
piatok, 4. júla 2025
Meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod