Tréningovú hokejovú halu za štátne peniaze nepostavia

  • Hokej / Šport
  • 6. októbra 2015, 14:43
  • Autor:pror


Nádej na postavenie tréningovej hokejovej haly v Piešťanoch z miliónovej dotácie od predsedu vlády Roberta Fica definitívne zhasla. Účelovo viazané prostriedky zo svojho účtu mesto musí vrátiť. Informoval o tom na minulotýždňovom zastupiteľstve viceprimátor Michal Hynek. Radnica vraj ako náhradu za túto dotáciu hľadá prostriedky u súkromného investora.

Úrad vlády poskytol Mestu Piešťany na stavbu tréningovej haly Národného hokejového centra milión eur ešte 23. decembra 2013. Ale i ten najokresanejší rozpočet na jej výstavbu sa vyšplhal k hranici dvoch miliónov.
Tesne pred minuloročnými komunálnymi voľbami prišiel prísľub na ďalších 500-tisíc. Po nástupe nového vedenia do čela mestského úradu sa k tomuto sľubu nik z predstaviteľov štátu nehlásil. Nepomohol ani list na úrad vlády, ani osobná intervencia viceprimátora u R. Fica pri jeho obhliadke pšeničných lánov v Maduniciach v júli tohto roku.
Podľa úradu vlády predĺženie termínu čerpania nie je možné. „Kapitálové výdavky možno použiť na určený účel v nasledujúcich dvoch rozpočtových rokoch od doby, keď boli pridelené,“ zdôvodnil zamietavé stanovisko Igor Federič, vedúci Úradu vlády Slovenskej republiky. Dvojročný termín na vyčerpanie vyprší 31. decembra tohto roku.
Vedenie radnice sa pred časom nechalo počuť, že rokuje s českým súkromným investorom. Halu vraj postaví na svoje náklady, podrobnosti zatiaľ nechce zverejniť.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 6. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav