V Piešťanskom týždni 41/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2015, 14:31
  • Autor:r

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Je porušovanie zákonov na radnici bežnou praxou?

Mestský kontrolór pri vykazovaní služobnej cesty „radničnej trojky“ do Luhačovíc našiel množstvo pochybení i protizákonných dodatočných úprav v účtovných dokladoch. Na podivnú služobnú cestu piešťanského viceprimátora Michala Hyneka, prednostky mestského úradu Dáše Rehákovej a vtedajšej vedúcej kancelárie primátora Lenky Slimákovej ešte v júni upozornil Piešťanský týždeň. I na základe nami zverejnených informácií poverili poslanci hlavného kontrolóra, aby tieto skutočnosti preveril.

Primátor M. Tamajka nemá dôveru poslancov

Vyslovenie nedôvery mestského zastupiteľstva vedeniu radnice piešťanského primátora Miloša Tamajku zrejme príliš nezaujalo. Kým poslanci svoje rozhodnutie vysvetľovali v rokovacej sále mestskej knižnice, na svojej stránke na sociálnej sieti diskutoval s virtuálnymi priateľmi. Zrejme i preto mu podstata diskusie unikla, dokonca si poplietol hlasovanie o nedôvere s hlasovaním o jeho odvolaní z funkcie.


Tréningovú hokejovú halu za štátne peniaze nepostavia

Nádej na postavenie tréningovej hokejovej haly v Piešťanoch z miliónovej dotácie od predsedu vlády Roberta Fica definitívne zhasla. Účelovo viazané prostriedky zo svojho účtu mesto musí vrátiť. Informoval o tom na minulotýždňovom zastupiteľstve viceprimátor Michal Hynek. Radnica vraj ako náhradu za túto dotáciu hľadá prostriedky u súkromného investora.

Riaditeľku služieb mesta zvolili tajne

Služby mesta Piešťany majú opäť riaditeľa. Po augustovom výberovom konaní si na októbrovom mestskom zastupiteľstve poslanci vybrali v tajnom hlasovaní spomedzi troch kandidátov Hanu Dupkaničovú, v súčasnosti pracovníčku Odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Piešťany a členku komisie mestského zastupiteľstva pre životné prostredie.

Školákom z Podolia naháňa strach čierna dodávka

Niekoľko žiakov zo Základnej školy v Podolí po ceste zo školy prenasledovalo čierne auto. Minulý týždeň sa to vraj stalo piatim školákom, pričom niektorí tvrdia, že posádka si ich aj odfotografovala.

Diela Afričanov a Indov pošta nedoručila

Výstava výtvarného umenia Young Art Show je už niekoľko rokov spätá s mestom Piešťany. Nové diela predstavilo na vernisáži v piatok 2. októbra v Dome umenia až 68 umelcov z celého sveta.

Tínedžeri plávali na plávajúcej podlahe

Na mladých sa v Piešťanoch zabúda, a tak si zábavu organizujú sami. Hŕstka aktívnych tínedžerov s názvom Punk Stream vzala iniciatívu do vlastných rúk a zostavila 24 úloh pre súťažiacich. Akcia Scavenger Hunt sa v sobotu 3. októbra konala v Piešťanoch po prvý raz.


Deň zdravia bez primátora – s muzikou a jablkami

Takmer každý druhý človek, ktorý si tento rok prišiel po radu na Deň zdravia v Piešťanoch odchádzal z Kultúrno-spoločenského centra Fontána s červeným jablkom v ruke. Z veľkej debničky ho ľuďom v sobotu 3. septembra rozdávali miestni záhradníci.


Vodnopólista sa vyliečil z rakoviny 42-dňovým pitím vody

Vodnopólista Vladimír Ferančík drží ďalšiu hladovku. Po tom, čo mu objavili podobne ako jeho matke zhubný nádor, odmietol operáciu a začal sa liečiť sám – vodou. V jednej pláva na Eve, druhú pije. Zachránil sa. Je zdravý, športuje, no nič nenecháva na náhodu, lebo rakovina je zákerná nemoc. Po prvý raz hladoval 42 dní, tentoraz sa „zichruje“ kratším pitím vody. Uvažuje o 21 dňoch bez jedla.  


Vo Vrbovom sa hádzalo aj váľkom na cesto

Vo Vrbovom sa zišli členovia ôsmich organizácií Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS), aby na futbalovom štadióne preukázali, že by v športe dali na frak aj niektorým mladším „frkanom“. Tridsať jeden pretekárov Športiády seniorov okresu prišlo v sprievode svojich kolegov, ktorí ich v piatok 2. Septembra pri lámaní rekordov povzbudzovali. Krakovanci si priniesli aj rapkáč.


Kam sa hrabú päťgóloví Lewandovski, či Agüero? Ostrovčan Klasovitý skóroval šesťkrát.

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. V regionálnom derby vyhrali Trebatice aj v oslabení nad Veľkými Kostoľanmi, Kočín-Lančár otočil zápas s Žlkovcami, Borovce podobne so Zelenčom, Pečeňady porazili Dubovany 6:1. Hviezdny výkon podal strelec Ostrova Milan Klasovitý, ktorý do siete Trakovíc nastrieľal šesť gólov.

Čajka T. Páleníková: Atmosféra v novej hale bola skvelá

Otvárací zápas s Ružomberkom bol pre Čajky víťazný, no úspech sa rozhodne nerodil ľahko. Podstatné však je, že piešťanské basketbalistky pred početnou diváckou návštevou v novej Diplomat aréne nezaháľali a pokrstili ju víťazstvom. Po zápase sa s nami o svoje dojmy podelili tréner Čajok Martin Pospíšil a jedna z najlepších hráčok v zápase Terézia Páleníková.


Havrana Fila museli operovať v Košiciach, aplikovali mu titanový stavec

Piatkové víťazstvo hokejistov ŠHK 37 Piešťany v Poprade zatieňuje nepríjemné zranenie útočníka havranov Martina Fila. Ten musel byť po zákroku Mateja Síkelu z polovice 55. minúty odvezený na nosidlách a zápas nedohral. My vám prinášame aktuálne informácie o jeho zdravotnom stave.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela