Komentár: Blížia sa parlamentné voľby, Smer-SD upratuje

  • Spravodajstvo
  • 2. októbra 2015, 08:35
  • Autor:Tibor Hlobeň

Blížia sa parlamentné voľby, Smer-SD začína upratovať. Aj tak by sa dalo komentovať nedávne obvinenie Márie Domčekovej a spol. zo spáchania závažného trestného činu pri nakladaní s cudzím majetkom i jej následné odvolanie z funkcie už na domácej pôde, nominantmi ministerstva zdravotníctva v správnej rade tejto inštitúcie.

Od obvinenia k vyrieknutiu právoplatného rozhodnutia je na Slovensku cesta dlhá niekoľko svetelných rokov, ak si nerobíme zbytočné ilúzie o nezávislosti nášho súdnictva, dám na to krk, že ak parlamentné voľby dopadnú podľa očakávania ľavičiarov, rozsudku sa nikto z nás
nedožije, ale súčasní obvinení za verné služby teplých miestečiek niekde v závetrí určite. Tak dáko asi musí rozmýšľať aj nový riaditeľ piešťanskej nemocnice. Jeho odpovede typu nekomentujem na otázky o kauzách nemocnice nesvedčia o manažérskom prístupe, ale istote, že zodpovednosť za chod nemocnice je niekde inde, a nie v jeho kancelárii. Ani predchádzajúca dozorná rada nemocnice na čele s poslankyňou NR SR za stranu Smer-SD Renátou Zmajkovičovou predsa okrem schvaľovania rozpočtu neniesla za nič zodpovednosť a preto sa nikto z jej členov obvinení za nakladanie s cudzím majetkom báť nemusí!
Posledným kolieskom v tejto reťazi je predsedníčka správnej rady nemocnice Jana Kováčová. Sama seba pasuje za štátneho zamestnanca, veď sedí priamo na ministerstve zdravotníctva, za ňu odpovedá komunikačný odbor ministerstva! Aspoň tak reagovala na moju žiadosť o rozhovor. Ešte asi aj teraz sa smeje nad mojou naivitou, keď som jej oponoval, že ako predsedníčka správnej rady, poberajúca za tento „bočák“ odmenu, je v skutočnosti verejným činiteľom, spoluzodpovedajúcim za poskytovanie zdravotnej starostlivosti v spádovej oblasti s počtom takmer 50-tisíc ľudí!
Donkichotské úsilie chirurga Alana Suchánka a zdravotnej sestry Magdalény Kovačovičovej, členov správnej rady nemocnice za zamestnancov, nastoliť v piešťanskej nemocnici opäť zákonnosť, je síce obdivuhodný, ale v našich súčasných podmienkach asi nerealizovateľný. To je veľmi dobrá správa pre finančných žralokov, roky cicajúcich naše už aj tak podvyživené zdravotníctvo cez rôzne tendre, súťaže, marketingové aktivity a čo ja viem čo ešte. Či je to dobrá správa aj pre nás, potenciálnych adeptov na vyšetrenie nepredraženým, moderným CT-prístrojom, je už otázne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 29. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf