Hádzanári na úvod sezóny vyhrali v úplnom závere

  • Šport / Hádzaná
  • 1. októbra 2015, 10:17
  • Autor:th

Vstup do nového ročníka prvej ligy sa hádzanárom MHK Piešťany vydaril, keď na domácej palubovke zdolali Vajnory tesne 24:23. Vo vyrovnanom zápase rozhodol o plnom bodovom zisku Piešťancov až víťazný gól Roberta Ďurinu zo sedemmetrového hodu po riadnom hracom čase!

Po prvýkrát nastúpili Piešťanci aj s novými posilami Vladimírom Salvatom a Martinom Miženkom. Vo vyrovnanom stretnutí sa domáci v prvom polčase trápili so streľbou a výborným brankárom hostí. V 10. min bol stav 2:2, no neskôr na tom boli lepšie Vajnorčania, ktorí si po úvodnom oťukávaní vybudovali v 21. min trojgólový náskok (10:7) a polčas vyhrali o dva góly v pomere 13:11. Hostia trestali každú chybu hráčov MHK, a to ešte za domácich výborne chytali Kapša i Šantavý.
Po prestávke zverenci trénera Martina Nedorosta zlepšili hru a náskok súpera zmazali (14:14). V 39. min sa po prvý raz v druhom polčase ujali vedenia. Zo stavu 14:15 otočili za deväť minút šnúrou piatich gólov na 19:15 vo svoj prospech. Vajnorčanom sa podarilo ešte trikrát vyrovnať, naposledy pri dvojnásobnom vylúčení v 59. min na 23:23. V 60. min navyše chytil brankár Šantavý čistú šancu hosťom. Posledné slovo mali však Piešťanci, keď v oslabení bol na bránkovisku v záverečných sekundách faulovaný Majerník a Ďurina rutinérsky prekonal po hracom čase brankára hostí a zabezpečil domácim najtesnejšie víťazstvo. Ďurina bol so šiestimi gólmi aj najlepším strelcom mužstva. Salvata a F. Matejovič pridali po 5 gólov, Miženko a Majerník po 3, Striženec a Kotula skórovali raz.
M. Nedorost, tréner MHK: „V prvom zápase sme sa trápili najmä so streľbou, ale vďaka zlepšenému výkonu v druhom polčase sme nakoniec vyhrali. Treba však priznať, že súper by si bod zaslúžil. Dobre pracovala obrana, za ktorou výborne chytali obidvaja brankári. Musíme ešte zlepšiť prechod do protiútoku a streľbu.“
Zostava MHK: Kapša, Šantavý – Ďurina, Salvata, I. Matejovič, Striženec, Miženko, Varačka, F. Matejovič, Stano, Vlado, Kotula, Majerník
Najbližší zápas odohrajú piešťanskí hádzanári v nedeľu 4. októbra o 17.00 h proti Stupave.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 29. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava