Deti z Drahoviec prekvapili francúzsku ilustrátorku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. októbra 2015, 15:13
  • Autor:vd

Deti z Centra voľného času v Drahovciach učila vytvárať textilné kompozície známa francúzska ilustrátorka, autorka kresieb pre 24 detských kníh, Géraldine Alibeu. Parížanka na textíliu namaľovala portréty svojich najznámejších rozprávkových postavičiek. Deti si potom vybrali pre ne najsympatickejšiu a dotvárali ju podľa svojich predstáv.

Vystrihovali vlasy, klobúky, šaty, ruky, nohy a originálnu rozprávkovú bytosť prilepili na papier, kde dokomponovali i jej okolie. V piešťanskej mestskej knižnici, ozdobenej nádhernými textilnými tapisériami, cvakali nožnice a míňal sa lep i pestrofarebné látky. Sympatická Géraldine sa s učiteľkami a pracovníčkou knižnice nestíhali diviť, akou rýchlosťou, fantáziou a tvorivosťou drahovské deti disponujú. „Chodím aj na tvorivé dielne, toto je pre mňa hračka,“ argumentovalo jedno z dievčat. Drahovčania sa zapájajú aj do podujatia Odysea mysle, zameranom na tvorivosť a fantáziu.
G. Alibeu vystavuje už po štvrtý raz na Bienále ilustrácií Bratislava, a preto prišla na Slovensko. Tri dni bývala v historickom centre starej Bratislavy. „Je to príjemné malé mesto s čarovnou atmosférou. Vedela by som tu žiť,“ skonštatovala s úsmevom. Francúzka nešetrila slovami chvály ani na adresu detí v knižnici. Ukázala im aj svoju poslednú knihu. Nielenže ju ilustrovala, je aj autorkou textov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 29. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel