Bývalá vedúca ekonomického odboru píše poslancom

  • Spravodajstvo
  • 1. októbra 2015, 10:37
  • Autor:red

V Piešťanskom týždni č. 38 zo 16. septembra sme na 7. strane pod titulkom „M. Tamajka: Novinári znemožňujú a diskreditujú vedenie mesta!“ okrem iného zverejnili plné znenie listu piešťanského primátora poslancom mestského zastupiteľstva, kde ich informuje o zmenách organizačnej štruktúry v samospráve.

M. Tamajka v liste konštatuje: „Organizačnými zmenami bolo zrušené jedno miesto a Ing. Duračková sa z vlastného rozhodnutia rozhodla neprijať ponúknuté poverenie vedúcej oddelenia finančných služieb a ani miesto referentky oddelenia finančných služieb, taktiež pani Barabasová odmietla prijať pozíciu referentky oddelenia finančných služieb.“
Na toto konštatovanie vedúca bývalého odboru ekonomického mestského úradu Lucia Duračková zareagovala rovnako listom, adresovaným poslancom mestského zastupiteľstva a našej redakcii. Uvádzame ho v plnom znení a bez úprav:
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci,
Dovoľte, aby som zareagovala na informácie, ktoré Vám boli zaslané zo strany primátora Mesta Piešťany Miloša Tamajku, M.B.A. v liste zo dňa 11.9.2015.
Primátor M. Tamajka, M.B.A. Vás v uvedenom liste informuje o organizačných zmenách na MsÚ v Piešťanoch a uvádza, medzi iným, moje meno ako aj meno pani D. Barabasovej. Zároveň uvádza, že som neprijala poverenie vedúcej Oddelenia finančných služieb a spolu s pani Barabasovou ani pozíciu referenta na tomto oddelení.
Moje rozhodnutie neprijať ponúkané pozície sa mi prijímalo veľmi ťažko, pretože práci pre mesto Piešťany, jeho obyvateľov a návštevníkov som sa venovala 12 rokov. Táto práca ma uspokojovala a vykonávala som ju s najlepším vedomím a svedomím. Rozhodnutie z mojej strany neprijať ponúkané pozície však malo racionálne dôvody.
Jedným z veľmi vážnych dôvodov bolo prepustenie kolegyne, pracujúcej na pozícii referent – rozpočtár. Toto rozhodnutie vedenie mesta so mnou, do 31.08.2015 ako vedúcou Odboru ekonomického, nekonzultovalo ani sa nikto neopýtal, aký to môže mať dopad na fungovanie odboru resp. novovzniknutého oddelenia. Samozrejme, že som sa pýtala na dôvod a žiadala som vysvetlenie tohto postupu, ale do dnešného dňa som žiadnu odpoveď zo strany vedenia mesta nedostala. K tomuto, podľa môjho názoru, nekoncepčnému rozhodnutiu pristúpilo vedenie mesta Piešťany navyše vo veľmi nevhodnom období, kedy sa malo už naplno pracovať na tvorbe rozpočtu, ako najdôležitejšieho dokumentu mesta. Zodpovedne pripravený rozpočet je totiž základom dobre fungujúcej samosprávy.
Ďalším dôvodom, ktorý mal vplyv na moje rozhodnutie, bolo zablokovanie počítača dňa 2.9.2015, ktorý som používala ako môj pracovný nástroj. K tomuto kroku zamestnávateľ pristúpil bez predošlého upozornenia. Dňa 3.9.2015 mi bol počítač odblokovaný s upozornením, že v prípade, ak niečo pozmením alebo vymažem, bude to mať súdnu dohru.
V neposlednom rade malo vplyv na moje rozhodnutie aj prepustenie mojich kolegov, ktorí zastávali kľúčové pozície v bývalej štruktúre MsÚ, mali dlhoročné skúsenosti, boli to odborníci na vysokej profesionálnej úrovni a dovolí m si tvrdiť, že tvorili mozgový trast MsÚ.
Za takýchto podmienok, kedy by som nemohla zaručiť fungovanie zdecimovaného oddelenia, bezchybnosť výstupov a dodržanie termínov voči štátnym a iným inštitúciám, bezchybnosť a úroveň materiálov, predkladaných na rokovania komisií, MsR a MsZ, som sa rozhodla neprijať ponúkané pozície a odísť po uplynutí výpovednej doby.
Zároveň si dovolím Vám poďakovať za spoluprácu a zaželať Vám veľa úspechov v pracovnom ako aj v osobnom živote.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 29. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava