Borovce: Triednická po 50-tich rokoch

  • Spravodajstvo / Región
  • 1. októbra 2015, 10:09
  • Autor:vd

V Borovciach sa stretli po päťdesiatich rokoch bývalí deviataci Základnej školy Rakovice. Z tridsaťjeden žiakov, preberajúcich 30. júna 1965 z rúk triedneho učiteľa Jozefa Hornáka vysvedčenie, sa na septembrové stretnutie dostavilo dvadsaťdva.

„Žiaľ, chýbal nielen triedny učiteľ, ale aj zopár spolužiakov – Marienka, Radko a Dušan. Na všetkých sme si v tichu a v úcte spomenuli,“ povedala Emília Skaličanová. Žiaci, teraz už sami rodičia i starí rodičia, sa potešili z prítomnosti učiteliek Bey Oslancovej a Viery Dubskej. „Nepýtali sa, či vieme biológiu, chémiu alebo cviky z telesnej. Po rokoch sme spomínali a tešili sa zo vzájomnej prítomnosti,“ uviedla E. Skaličanová.
Rozhovorom nebolo konca-kraja. Spolužiaci sa stretli v piatok 11. septembra o tretej popoludní a o desiatej večer si ešte mali čo povedať. „Tak veľa zdravia do najbližšej triednickej,“ dodala organizátorka podujatia.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 29. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava