Tekvice vyrezávali na hrade

  • Spravodajstvo / Región
  • 30. septembra 2015, 14:59
  • Autor:am

Už po štvrtý raz sa milovníci tekvicových dekorácií stretli na Beckovskom hrade, aby si vytvorili jedinečnú oranžovú podobizeň podľa vlastných predstáv. Uplynulý víkend sa na podujatí Tekvicový festival stali najvyrezávanejším tvarom populárni Mimoni.

Organizátori pre návštevníkov pripravili až 300 tekvíc, k tomu niekoľko nožíkov. „Podujatie je zamerané pre deti, mohli si vyrezať tekvicu, namaľovať na ňu obrázky,“ povedala Miriama Šiveňová, asistentka manažéra hradu. Malí i veľkí sedeli v laviciach a trpezlivo kreslili na oranžové hlavy obrázky. Poctivo vydlabávali semienka a zamyslene obrezávali nožíkom predkreslené tváre.
Sobotňajšie nepriaznivé počasie podujatiu veľmi neprialo, tradičný nočný pochod sa nekonal, ale „tekvicovaniu“ sa napriek vetru a dažďu priaznivci oddávali naplno. Pri výzdobe sa inšpirovali aj maľovanými tekvicami zo srbskej Kovačice – v sobotu s deťmi tvoril aj známy výtvarník. „Prišiel insitný maliar Miroslav Hraško, máme tu jeho autorskú výstavu,“ informovala M. Šiveňová.
Deti mali pripravené aj stredoveké hry so šermiarskou arénou, a tak i rodičia sekundovali hravým ratolestiam. Okrem prípravy na Halloween návštevníci ochutnali jedlá z dobovej kuchyne. Hlavný chod, tekvicový prívarok a grilovanú tekvicu, bol pripravený dokonca podľa tradičného talianskeho receptu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 29. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel