V Piešťanskom týždni 40/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2015, 14:43
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Nelegálni imigranti v kúpeľnom meste?!

Tri plné autobusy utečencov ubytovali v Piešťanoch v hoteli na sídlisku Adama Trajana – znela telefonická informácia od nášho čitateľa v piatok 25. septembra v ranných hodinách. Vybrali sme sa na miesto situáciu preveriť.


Alan Suchánek: Nezákonnosti pokračujú

Už viac ako rok stojí Alan Suchánek, lekár a člen správnej rady Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch v opozícii voči nominantom ministerstva zdravotníctva v tejto riadiacej zložke nemocnice. Svoj postoj nezmenil ani po minulotýždňovom odvolaní Márie Domčekovej z postu štatutárky.

Štefan Kóňa: Post riaditeľa je pre mňa výzva

Posadiť sa do kresla riaditeľa inštitúcie, opustenej predchodcom s obvinením zo spáchania závažného trestného činu pri nakladaní s cudzím majetkom, znamená mať aureolu svätca alebo kamikadzeho, ale keďže žijeme na Slovensku, možno len perfektné politické krytie. Čo z toho spĺňa Štefan Kóňa, nový riaditeľ Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch, sme sa snažili zistiť počas rozhovoru. V každom prípade, do kúpeľného mesta prišiel z Nitry, tak ako pred ním Mária Domčeková.

Potrebuje prednostka „špehovať“ zamestnancov?!

Piešťanská prednostka mestského úradu Dáša Reháková je odborníčkou na „špehovanie“ zamestnancov na pracovisku. Certifikované oprávnenie na takúto činnosť získala absolvovaním seminára na dnešnú dobu so zvláštnym názvom
Monitorovanie a sledovanie zamestnancov na pracovisku.

Požiar priemyselného objektu v Trebaticiach

Likvidovanie rozsiahleho požiaru v priemyselnom objekte si precvičovali v Trebaticiach profesionálni hasiči z Piešťan spolu s dobrovoľníkmi z Vrbového. Na miesto dorazili štyri hasičské autá a štrnástich zasahujúcich hasičov riadil trojčlenný štáb.

Prvé Beňovského glóbusy majú majiteľov

Ocenenie Beňovského glóbus po prvý raz udeľovali vo Vrbovom. Krištáľovú
zemeguľu si v sobotu 26. septembra prevzali bývalý slovenský prezident Rudolf Schuster, lekár a spisovateľ Ivan Engler a podnikateľ a letec Stanislav Machovčák. Ocenenie patrí významným slovenský, cestovateľom alebo osobnostiam, podieľajúcim sa na propagácii Mórica Beňovského doma i v zahraničí.

Šterusania vyčistia skládky z dotácie envirofondu

Nelegálnym skládkam v Šterusoch je koniec. Obci sa podarilo získať financie na ich odstránenie.

Lúčnica: Publikum si vytlieskalo prídavok

Klobúky, kroje, valašky a mašle vo vlasoch. Hľadisko Domu umenia sa v piatok 25. septembra zaplnilo do posledného miesta milovníkmi slovenského folklóru a svetoznámej tanečnej skupiny Lúčnica.

Polročné predplatné vyhráva zmrzlinová kreácia

Leto s extrémnymi horúčavami je definitívne za nami. Ako ste sa s počasím vyrovnávali a ochladzovali si organizmus, vidno na fotografiách zasielaných do redakcie od augusta do 15. septembra.

Pokrstili knihu o Imrichovi Winterovi

Piešťanský amfiteáter nachvíľu opäť ožil. Pokrstili v ňom druhú knihu nemeckého autora Kaya Zeisberga, tentoraz nesúcu názov Pán Luna. Opisuje život mladšieho z bratov Winterovcov, Imricha.

Stihnú plynári upraviť Bratislavskú do konca septembra?

Rekonštrukcia plynovou na Bratislavskej ceste, ktorá si vyžiadala aj takmer kompletné vypílenie zelene je vo finále. Ako bude ulica vyzerať? Už prvý pohľad je dosť žalostný, no vraj sa to má zlepšiť. Pred domami po kraji ciest je navezený štrk, plynári majú dosadiť zeleň, ktorú ale väčšina majiteľov priľahlých nehnuteľností s autami nechce, pretože tu nemajú kde parkovať.

 
J. Zemko meral stokrát cestu z Lopašova na hematológiu

Ján Zemko z Dolného Lopašova má iba 55 rokov a krv už daroval sto krát. Na piešťanskej hematológii mu kedysi robili sparingpartnerov jeho dvaja švagrovia Marián Jamrich a Peter Machala. Po nich nastúpili  synovia – Tomáš, Adam a Filip Zemkovci. Len manželka dala krv iba raz a stačilo. Nie každý je na  „púšťanie žily“ predurčený.

 
Dubovany: Hody by bez výstavy záhradkárov nemali glanc

Nádherné červené aj rubínové chrumkavé jablká, žltučké hrušky – už len do nich zahryznúť, modré stolové hrozno, strapce drobných lesklých zrelých rajčín, závratná vôňa kvitnúceho rozmarínu, citróny ako zelené vagóny,  gigantické kaleráby, zelery, papriky a oproti nim krehký stromček obsypaný šťavnatými granátovými jabĺčkami. Už len natiahnuť ruku a uchmatnúť si z pestrej palety takmer tristo exponátov   42. výstavy Slovenského zväzu záhradkárov v Dubovanoch.

O. Kubo: Slovakman 113 mi ukázal, kde sa môžem zlepšovať

Pred dvomi týždňami sa prvýkrát v novovybudovanom Elements Resorte pri Šamoríne uskutočnil triatlon Slovakman 113, kratšia verzia piešťanskej 226. Pretekov sa zúčastnil aj nádejný piešťanský triatlonista Ondrej Kubo, ktorý na trati polovičného ironmana štartoval prvýkrát a hneď sa mu podarilo umiestniť na celkovom 24. mieste a treťom vo svojej kategórii.

Veteráni KVP na turnaji v maďarskom Kecskeméte

Vodnopólové mužstvo veteránov KVP Kúpele Piešťany, ktoré tvoria hráči nad 35 rokov, sa v dňoch 18.- 19. septembra zúčastnilo na turnaji v maďarskom Kecskeméte. V krajine, ktorá je viacnásobným olympijským víťazom v tomto športe, mali za súperov štyri domáce celky.


V regióne sa s gólmi akoby vrece roztrhlo

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším kolom a na viacerých štadiónoch bolo vidieť gólové hody. Trebatice zdolali Šaštín-Stráže 5:0, rovnako aj Madunice Chtelnicu, Banka vyhrala nad Ostrovom 6:2, takisto Pečeňady v Ratnovciach a Kočín-Lančár naložil Dolnému Trhovištu sedem gólov.

Hádzanári na úvod sezóny vyhrali v úplnom závere

Vstup do nového ročníka prvej ligy sa hádzanárom MHK Piešťany vydaril, keď na domácej palubovke zdolali Vajnory tesne 24:23. Vo vyrovnanom zápase rozhodol o plnom bodovom zisku Piešťancov až víťazný gól Roberta Ďurinu zo sedemmetrového hodu po riadnom hracom čase!

Čajky skončili Lučenci posledné

Pre basketbalistky Piešťanských Čajok bol generálkou na nadchádzajúcu sezónu Memoriál Janka Šufliarskeho v Lučenci. Čajky sa tu od stredy do piatka postupne stretli s minuloročným víťazom Euroligy ZVVZ USK Praha, slovenským majstrom Good Angels Košice a maďarským Aluinvent DVTK Miskolc. V silnej konkurencii však Čajky nedokázali ani raz zvíťaziť a skončili na poslednom mieste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea