Tréner Čajok M. Pospíšil: Každá hráčka dostane priestor

  • Šport / Basketbal
  • 24. septembra 2015, 12:51
  • Autor:T. Horký

Basketbalistkám Piešťanských Čajok sa skončí príprava na sezónu 26. septembra prvým extraligovým zápasom v Košiciach proti Cassovii. Čajky účinkujú aj v prestížnom Európskom pohári, a tak ich čaká náročná sezóna. Po minulotýždňovom turnaji v Trutnove nám tréner Martin Pospíšil priblížil detaily z predsezónneho obdobia.

► Na kvalitne obsadenom turnaji v Trutnove ste skončili na siedmom mieste. Aké nedostatky alebo prednosti zápasy odhalili?
Kompletný tím sa stretol viac-menej až počas prvého zápasu s Trutnovom. Aj tak však hodnotím turnaj veľmi pozitívne. Podarilo sa nám aspoň do určitej miery asimilovať dve nové hráčky do družstva plus sa ukázalo, na čom musíme do úvodu sezóny popracovať.

► V kádri Čajok nastal pohyb, odišli opory Stehlíková a Tatham, prišli Američanky Engelmanová a Parkerová aj Slovenka Oroszová. Dokážu ich prichádzajúce dievčatá nahradiť?
Romča aj Tamara patrili k dôležitým súčastiam nášho minuloročného konceptu. Odišla kvalita, ale veríme, že udržíme výkonnosť na požadovanej úrovni. Až sezóna ukáže, či sa nám to podarilo podľa predstáv. Akékoľvek hodnotenie nových dievčat je predčasné. Engelman aj Parker s družstvom pred Trutnovom neabsolvovali ani jeden tréning a chvíľu potrvá, kým dostatočne pochopia náš herný koncept. Oroszová je s nami od začiatku prípravy a na tréningoch sa ukazuje dobre. Dôležité je, že nové hráčky majú potenciál
dostať tím na vyššiu úroveň.

► Výborne si v poslednom období počínali mládežnícke reprezentantky Horvátová s Balážovou. Dostanú viac priestoru na palubovke?
Každá hráčka dostane priestor a je iba na nich, ako ho využijú.

► Do sezóny vstupujete s novým asistentom Richardom Kucsom. Aká je spolupráca?
Riša poznám dlhšiu dobu. Môže veľmi pomôcť v napredovaní družstva. Doterajšia spolupráca napĺňa moje očakávania.

► Čajky v príprave ešte pred turnajom v Trutnove absolvovali dve sústredenia. Najskôr v Tatrách, potom v Starej Turej. Na čo ste sa počas výjazdov zameriavali?
V Tatrách sme začali budovať aeróbny základ pre sezónu a na Starej Turej už väčší dôraz kládli na basketbalové činnosti. Po edukácii v základných zručnostiach sme sa stále viac napájali na taktickú stránku nášho konceptu.

► Čo vás v najbližšom období čaká?

Po voľnom víkende sme v pondelok začali nový mikrocyklus. Vyústi turnajom v Lučenci a prvým ligovým zápasom v Košiciach s Cassoviou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 39, ktoré je v predaji od 22. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard