Recept: XXL Raw (surová) torta
Ak si chcú dvaja Piešťanci, Lukáš Krajčovič a Eliška Sakačová, osladiť jedálniček, pripravia si tortu iba zo surových potravín. S receptom sa radi podelili i s čitateľmi Piešťanského týždňa.
Na 12 porcií potrebujeme:
450 g datlí, 200 g pomletých orechov, 40 g strúhaného kokosu, 130 g ovsených vločiek, šťavu z jedného citróna, 3 banány, 2 avokáda, 2 jablká, kiwi, 4 lyžice lesného medu, 6 lyžíc kakaa, lyžicu javorového sirupu a štipku škorice
Postup:
Korpus: Namočené datle rozmixujeme v mixéri. Pridáme mleté orechy, kokos a 50 g ovsených vločiek. Dôkladne premiešame. Vytvoreným hustým cestom vystelieme tortovú formu.
Plnka: Očistené a vykôstkované avokáda, ošúpané jablká a banány rozmixujeme v mixéri na kašu. Pridáme kakao, med, citrónovú šťavu a zvyšok ovsených vločiek. Premiešame a rozotrieme na cesto. Ozdobíme mandľovými lupienkami, nakrájaným kiwi a necháme šesť hodín tuhnúť v chladničke.