Kroje a vrkoče si obzerali i hostia

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. septembra 2015, 08:51
  • Autor:am

Popoludňajšia prechádzka kúpeľným mestom môže byť príjemnejšia, ak vám do kroku tancujú a spievajú mladí usmiati ľudia. V nedeľu 20. septembra potešili domácich i hostí tanečníci z Folklórneho súboru Slnečnica, ktorí zatancovali v Hudobnom pavilóne v Piešťanoch.

Čaro vystúpení „pod mušľou“ je v tom, že aj keď začne program s minimom divákov v hľadisku, o niekoľko minút sa pristaví mnoho náhodných okoloidúcich. A keďže Slnečničiari zaujali úsmevmi aj krojmi, publikum rozprávajúce mnohými svetovými jazykmi sa rýchlo rozrastalo.
Tanečníci sú po prázdninách opäť v kondícii. Cvičiť začali už koncom augusta, a tak divákom predviedli časť reprezentačného programu. „Ukázali tance piatich regiónov – Detva, Horehronie, Zemplín, Šariš a Podpoľanie,“ povedal umelecký vedúci Miroslav Donoval. Zároveň prezradil, že plánujú urobiť konkurz do súboru, chýbajú im najmä chlapci.
Slnečnicu čaká do konca roka ešte niekoľko vystúpení. Najbližšie zatancujú v kúpeľoch, ale pripravujú sa aj na tradičné koncoročné vystúpenie v Dome umenia.


Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 39, ktoré je v predaji od 22. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard