V Piešťanskom týždni 38/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 14. septembra 2015, 14:47
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Brutálna vražda otriasla Vrbovým!

Dvadsaťtriročného Mareka na smrť dobil tridsaťštyriročný Róbert spolu s trinásťročným synom Patrikom. Tragická udalosť sa odohrala v piatok 11. septembra o druhej hodine nad ránom pri Gymnáziu J. B. Magina vo Vrbovom. Okolnosti sa i podľa informácií z miesta brutálnej bitky rôznia, polícia je pre nízky vek spoluútočníka na informácie skúpa.


Zavádza M. Tamajka verejnosť alebo inšpektorát práce?!

Podvody na radnici alebo len dva podivné „originálne“ záznamy o aprílovej kontrole inšpektorátu práce na piešťanskom mestskom úrade? Ešte prednedávnom sme si mysleli, že o škandalóznom bezpečnostnom audite v marci na mestskom úrade, podľa doterajších oficiálnych vyjadrení primátora Miloša Tamajku vedenom viceprimátorom Michalom Hynekom, sa už nič nové nedá dozvedieť. Po tom, ako sa nám do rúk dostali na pohľad dva rovnaké, ale textom úplne iné oficiálne záznamy z inšpekcie, sme názor zmenili.

Na novodobých barbarov sú zákony prikrátke

Barokovo – klasicistický kaštieľ v Sokolovciach je súčasťou obce od začiatku 18. storočia. Jeho zúfalý stav potvrdili aj odborníci zo Štátneho pamiatkového dohľadu počas minulotýždňovej obhliadky. Lenže, ako sa zdá, na novodobých barbarov, prezlečených za serióznych podnikateľov, sú naše zákony prikrátke. Patový stav udržiava firma DIY žalobou o určenie vlastníctva.

Čierne výročie Piešťan – 30. rokov od požiaru Tesly

Nielen New York, ale aj Piešťany majú svoj čierny deň – jedenásty september. V ten deň horela Tesla!  Ničivý požiar, ktorého plamene vysoké až do oblohy roztápali železo a rúcali betón v pilieroch zahubil dvoch mladých zamestnancov – Milana Stríženca a Dušana Bartovica. Obaja boli tridsiatnici. Odhadnuté škody na majetku vo výške 18,5 milióna vtedajších korún československých boli v porovnaní s obeťami na ľudských životoch len suchým konštatovaním. Strašný zápach a popolček, ktorý sa vznášal po celom okolí ochromoval myslenie ľudí.V  Tesle v tom čase pracovalo na tri zmeny vyše štyritisíc zamestnancov. Ranná zmenu rozpustili.

Tragédia v Prašníku – muža zavalilo pokazené auto

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči pílili stromy, hasili autobazár, vyťahovali auto z potoka a zavolali ich aj k mŕtvemu mužovi. Zahynul pod opravovaným pokazeným autom.

Primátor: Novinári znemožňujú a diskreditujú vedenie mesta!

Veľmi diskutabilné „Oznámenie zamestnávateľa“ zo dňa 2. septembra 2015, kde piešťanský primátor Miloš Tamajka informuje zamestnancov nehodiacich sa do novej štruktúry radnice, že nemusia chodiť do roboty, nahradil mestský úrad novým dokumentom z 8. septembra. Pod názvom „Usmernenie v súvislosti s prekážkami v práci na strane zamestnávateľa“ neželaných úradníkov opäť vykázal z pracoviska a ich neúčasť v kanceláriách nepovažuje za porušenie pracovnej disciplíny.

Cinematik: Zmena mesta neprichádza do úvahy

Oproti svetovým festivalom je piešťanský Cinematik stále len mladším bratom. No i napriek tomu si vytvoril významné meno a stal sa medzinárodne uznávaným. Minulý týždeň sa brány premietacích sál otvorili už desiatykrát. Vo štvrtok 10. septembra slávnostnom úvodom v Dome umenia vstúpil do druhej dekády „života“.

Natáčanie je opäť v plnom prúde

Dedinku Nová Lehota, ležiacu v Považskom Inovci, skrýval pred svetom vrchol Bezovca. Dnes ju snáď každý pozná pod seriálovým názvom Horná Dolná a pozrieť sa prichádzajú nielen obyvatelia okolitých obcí, ale zájdu tam i ľudia, západným Slovenskom len prechádzajúci. Minulý víkend nepatril k výnimkám, natáčanie je po lete opäť v plnom prúde.

September fest: Mohol by byť aj častejšie

V centre Piešťan sa v uplynulých dňoch našinci i obyvatelia susedných obcí stretli na drevených laviciach, aby si vychutnali kvalitný zlatý mok, zajedli lokše či cigánske a tí odvážnejší aj zatancovali. September fest znovu spojil ľudí v skvelej atmosfére.

Na stredných školách sú nové kabinety, učebne aj zahraniční žiaci a lektorka z Ruska

Začiatok školského roka priniesol na niektoré stredné školy v našom regióne niekoľko noviniek. Sťahovanie, nové kabinety i učebne, ale i zahraniční lektori – to je krátky výpočet aktualít.


Hokejoví juniori nechcú byť v extralige fackovacím panákom

Piešťanský hokej má ďalšie extraligové družstvo! Okrem dospelých havranov budú v tomto ročníku nastupovať v juniorskej extralige aj juniori HK Havrani Piešťany. Udialo sa tak z dôvodu reorganizácie juniorských súťaží, no nič to nemení na tom, že piešťanskí juniori sa v tejto sezóne budú konfrontovať s najlepšími juniormi na Slovensku. My sme sa pozhovárali s trénerom piešťanských juniorov Róbertom Parádim, ktorý nám prezradil viacero informácii z „hniezda“ mladých havranov.


Čajky sa na turnaji v Trutnove zlepšovali každým

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa po dvoch absolvovaných sústredeniach konečne predstavili aj v zápasoch, keď sa v rámci prípravy na extraligovú sezónu zúčastnili kvalitne obsadeného turnaja MEKR´S Cup v českom Trutnove. Z troch stretnutí na podujatí vyhrali Piešťanky len ten proti švédskemu majstrovi BBK Lulea a obsadili tak konečné siedme miesto. Na Piešťankách zo začiatku bola vidieť nerozohranosť, no ich výkony sa od zápasu k zápasu zlepšovali.

Veselé a Dolný Lopašov nastrieľali súperom šesť gólov

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Trebatice prehrali doma so Šaštínom-Stráže, V. Orvište zdolalo Siladice 5:3, Veselé a Dolný Lopašov nastrieľali svojim súperom šesť gólov a Moravany si udržali stopercentnosť víťazstvom nad Nižnou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián