Nový seriál: Spoznávame poschodia… (13.)

  • Spravodajstvo
  • 11. septembra 2015, 09:14
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.




■ OBECNÝ ÚRAD, MORAVANY NAD VÁHOM
Prístup do budovy obecného úradu je nový, bezbariérový. Po nájazdovej plošine sa tam dostanú aj mamičky s kočíkmi. Túto možnosť využívajú i vozičkári. Bez bariér je tiež interiér objektu.




Cestovať vlakom môžu pokojne vozičkári i mamičky s kočíkmi.



■ ŽELEZNIČNÁ STANICA, PIEŠŤANY
Zrekonštruovaná budova železničnej stanice je plne bezbariérová, rovnako aj obe nástupištia. Do podchodu sa vozičkári dostanú výťahom.






Obecný úrad vo V. Orvišti zatiaľ nedisponuje bezbariérovým vchodom.

■ OBECNÝ ÚRAD, VEĽKÉ ORVIŠTE
Predným vchodom sa vozičkári ani kočíky dnu nedostanú. Vstúpiť môžu zadným vstupom – cez kultúrny dom, no v prípade potreby pracovníčka radšej vyjde von. Obec plánuje kompletnú rekonštrukciu úradu aj s vytvorením bezbariérového prístupu. Na prestavbu chce získať eurofondy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 8. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián