Mladí sa konečne dobre zabavili

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. septembra 2015, 08:32
  • Autor:am

Kto by povedal, že v piešťanskej Čajovni Medulienka vystúpi skvelá slovenská kapela Smola a Hrušky. Odvážny nápad v priestore s kapacitou do sto ľudí zrealizovali v sobotu 5. septembra. A že sa podaril!

Večer spríjemnilo, že fanúšikovia kapely sa v nefajčiarskom priestore mohli kedykoľvek porozprávať s členmi obľúbenej formácie. S nápadom zorganizovať koncert prišiel Lukáš Piešťanský. V čajovni pracuje od mája: „Hrušky dali na Facebook, že majú voľné termíny na koncert, tak som im napísal a dohodli sme sa.“
S úlohou predskokana sa stotožnila nová piešťanská formácia Road to rapture na čele s dvadsaťročným Christopherom Williamsom. „Organizátor ma oslovil, či nechcem robiť predskokana. Hrával som v tomto priestore akusticky, ale sám by som šou nespravil, tak som zohnal známych šikovných ľudí,“ povedal spievajúci líder kapely. Chlapci zahrali dve pesničky z dielne speváka a zvyšok tvorili cover-verzie hitov.
„Hrušky“ sme zastihli ešte v šatni pri ničnerobení pred koncertom.
„Toto je špeciálny koncert, nejde o peniaze. Takto neštandardne hráme turné, ale úplne inak na festivaloch, kde je väčší priestor. Ale do koncertu dávame energie, koľko sa dá, bez ohľadu na veľkosť priestoru,“ povedal spevák Jozef „Spoko“ Kramár. S kapelou prišiel rovno z Kremnice, kde odohrali koncert pre detskú onkológiu. Fanúšikov určite poteší fakt, že skupina sa chystá koncom roka vydať unplugged album.
Energiu kapela už po prvých tónoch skladieb ako Na čom záleží, Po schodoch či Pridaj si ma preniesla na skvelé publikum. Nižší si zaskákali, vyšší sa opierajúc o strop „pohupovali“ z boku na bok, ale všetci si hity zaspievali. Či sa z koncertu v Medulienke stane tradícia, uvidíme, no už teraz sa tešíme, čo ďalšie pre mládež zorganizujú.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 8. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola