Nové ihrisko v Ostrove

  • Spravodajstvo / Región
  • 10. septembra 2015, 08:32
  • Autor:am


Počas letných mesiacov sme zmapovali stav detských ihrísk v oboch mestách regiónu – v Piešťanoch i vo Vrbovom. Minulý týždeň sme sa vybrali i do Ostrova, kde majú tamojšie deti k dispozícii nový priestranný areál s niekoľkými hracími prvkami.

Postaviť pre deti ihrisko patrilo k prioritám nového starostu Jozefa Tkácza. „Je tu veľa detí a miesto, kde by sa realizovali, chýbalo,“ vysvetlil svoju motiváciu. Doviesť projekt do takmer finálnej fázy pritom stálo obec menej ako 20-tisíc eur a niekoľko mesiacov času.
Areál je plne prístupný pre všetky deti, zamyká sa iba na noc. Využívajú ho dokonca rodiny z okolitých obcí. Malí výmyselníci sa môžu pohojdať na troch typoch hojdačiek, vyskúšať si šmykľavku, ale aj šplhať po preliezačkách. „Prvky sme vyberali podľa toho, aby mala každá veková kategória do 14 rokov priestor na hranie,“ priblížil J. Tkácz. K dokonalosti chýbajú už len lavičky pre rodičovský sprievod a rekonštrukcia kamenného plota, lemujúceho ihrisko. V jeho tesnej blízkosti je však pohostinstvo, kde sa rodiny môžu občerstviť, posedieť alebo ratolesti prebaliť.
Do konca kalendárneho roka plánujú v Ostrove zrekonštruovať i ihrisko v areáli tamojšej základnej školy. Na rozdiel od predchádzajúceho je dostupné len miestnym žiakom. Doposiaľ sa radným podarilo „rozveseliť“ kolotoč aj preliezačku novým náterom a doskami, v ďalšej fáze je nutné zbúrať nevyužívaný bazén a zrekonštruovať hraciu vežu. Nevyužívané pieskovisko v tesnej blízkosti nového po oprave poslúži ako doskočisko. „Do tohto areálu chceme pridať ešte jeden-dva hracie prvky, “ dodal starosta. Všetko chcú zrealizovať počas najbližších štyroch mesiacov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 8. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund