Benefičný koncert pre Sofinku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. septembra 2015, 09:17
  • Autor:Miriam Juhanesovičová - Správkyňa Nadácie ADELI

Benefičný koncert pre malú Sofinku sa uskutoční v sobotu 12. septembra 2015 20.00 g v piešťanskom Klube Podzemie u Ega.
Organizátor koncertu K. Polakovič dal dohromady skvelých muzikantov – City Boys Kamil, Anitu Soul, Igora Kmeťa ml. a Gipsy Boys Ulak.

Za vstupné 10 Eur sa nielen výborne zabavíte, ale priblížite Sofinku o ďalší krôčik ku zdraviu. Výťažok zo vstupného jej umožní opätovne absolvovať rehabilitáciu v ADELI Medical Centre, čo dievčatko nevyhnutne potrebuje k ďalšiemu napredovaniu.

Viac o Sofinke:


Sofinka Šubertová prišla na tento svet veľmi skoro. Narodila sa v 29. týždni tehotenstva s pôrodnou hmotnosťou 950 g a merala len 37 cm. Lekári ju nazvali veľkou bojovníčkou, pretože po troch dňoch začala dýchať sama. Po troch mesiacoch v inkubátore si ju mama zobrala domov, ale keď dovŕšila 1 rok, lekári jej diagnostikovali DMO, spastickú diparézu až triparézu. Otec ich opustil, mama sa však nevzdala a pre dievčatko je veľkou oporou. Sofinka je veľmi múdra a šikovná a mamička je na ňu hrdá. Každý deň bojuje, aby Sofinka už čoskoro začala chodiť. Pravidelne chodia do ADELI centra na rehabilitačné pobyty a každý úspech a pokrok robí dievčatko silnejšou. Sofinka spolu s mamičkou veria, že nôžky ju už čoskoro budú poslúchať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda