V Piešťanskom týždni 37/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. septembra 2015, 14:21
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Optimalizácia chodu sa radnici vymkla z rúk

Takzvaná optimalizácia chodu piešťanskej radnice sa zatiaľ javí ako veľký chaos. Po tom, ako sa jej vedenie pokúsilo neúspešne zbaviť viac ako desiatky zamestnancov, nastal na mestskom úrade zmätok. Ľuďom nie je jasné, kto novovytvorené oddelenia riadi a zodpovedá za ich chod. Aké-také informácie o aktuálnom dianí poskytla prednostka Dáša Reháková médiám až po tom, ako sme takmer tri dni presedeli pred jej kanceláriou. Ale i tak nevieme, koľko optimalizácia chodu mestskú kasu vyjde, koľko mienia mesačne ušetriť a kedy na radnici zavládne bežný pracovný režim.


Mladý vodič sa nevenoval riadeniu, nabúral  do taxíka

Na Vrbovskej ceste v Piešťanoch narazil v pondelok 7. septembra okolo pol ôsmej ráno 21- ročný vodič Peugeotu 206 do vozidla taxislužby Škoda Octavia. Obe autá skončili „na totálku“.


Celý svet s gymnazistami tancoval a športoval

Gymnázium Pierra de Coubertina  v Piešťanoch oslávilo svoje desiate narodeniny veľkolepou návštevou. Viac ako sto študentov z devätnástich krajín sveta zavítalo do Piešťan na 10. medzinárodné mládežnícke fórum Pierra de Coubertina. Podujatie sa konalo v dňoch 29. augusta až 5. septembra.


Poznámka: Mestský úrad dlhodobo porušuje tlačový zákon!

Radnica už štyri týždne neodpovedá na žiadne otázky Piešťanského týždňa. Hovorkyňa mesta Eva Bereczová, ale i prednostka piešťanského mestského úradu Dáša Reháková tvrdia, že dôvodom je, že sme nerešpektovali žiadosť mesta o nezasielanie otázok počas dovolenky, pracovníčky, zodpovednej za komunikáciu s verejnosťou a médiami. E. Bereczová je už dva týždne po oddychu opäť v práci, no odpovedí sme sa nedočkali ani po opätovnej urgencii.

Dve stredné školy privítali školský rok v spoločnom objekte

Študenti piešťanskej Strednej odbornej školy záhradníckej spolu s rovesníkmi zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej vstúpili do vynovenej objektu na Brezovej ulici prvýkrát po pätnástich rokoch hlavným vchodom. Ten sa opätovne otvoril pre zlúčenie oboch škôl pod jednu strechu a prudký nárast študentov.

Nezávislá personalistka T. Brincková: Zbytočne uponáhľané zmeny

O názor k posledným udalostiam na piešťanskej radnici sme požiadali skúsenú personalistku, v tomto odbore pracujúcu pätnásť rokov. Tatiana Brincková sa ako riadiaca pracovníčka viackrát profesijne zaoberala optimalizáciou chodu štátnych organizácii.

Veľké Kostoľany sa zabávali od rána do noci

Veľké Kostoľany sa celú minulú sobotu až do neskorej noci zabávali  na Remeselníckom jarmoku. V povetrí sa točili deti na kolotočoch, trinásť súťažných tímov zasa točilo varechu v kotlíku s gulášom a pod pódiom sa večer zvŕtali ľudia pri koncerte Slniečka.

Najväčšiu radosť mali oteckovia v kokpitoch

Prognóza nepriaznivého počasia sa nenaplnila a areál Vojenského historického múzea v Piešťanoch sa po dlhom čase naplnil návštevníkmi. V sobotu 5. septembra si mnohí Piešťanci nenechali ujsť Deň ozbrojených a záchranných zložiek.

Najstarší Piešťanec miluje cesnak a rajčiny

Dvere rodinného domčeka v tichej štvrti Piešťan, kde Ján Rúčka žije už 30 rokov, nám prišiel otvoriť jeho zať Peter Holík. Po vstupe do chodby sme zacítili vôňu čerstvých rezaných kvetov. Nečudo, veď k jubilejnej stovke mu prišli zagratulovať viac než tri desiatky hrdých rodinných príslušníkov.


Víťazný návrat P. Nemca na Slovakia Ring vo vypožičanom aute

Piešťanský automobilový pretekár Patrik Nemec sa po ročnej pauze opäť predstavil na okruhu Slovakia Ring. Zo svojich pretekárskych kvalít však nestratil nič a na Veľkej Cene Slovenska 2015 ovládol svoju kategóriu a celkovo sa umiestnil na siedmej priečke.


Tréner havranov L. Gudas: Starší hráči musia byť lídrami

Hokejistom ŠHK 37 Piešťany sa vo štvrtok skončila príprava na nový ročník Tipsport Ligy a tento týždeň už havrani len doladia detaily pred prvým ligovým zápasom.

Ostrov nadelil Dubovanom debakel 7:0, Moravany stále neporazené

Regionálne futbalové súťaže pokračovalipiatym jesenným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice stratili dva body v Zvončíne, Prašník zdolal Šterusy 4:1, rovnako si počínali aj Ratnovce v Chtelnici a Ostrov rozstrieľal Dubovany v pomere 7:0. Darilo sa aj Moravanom nad Váhom, ktoré si aj v Pastuchove udržali neporaziteľnosť.

Piešťanský šachista Musaev tretí na ME

V rakúskom meste Mureck sa v auguste uskutočnili majstrovstvá Európy v klasickom šachu detí do osem rokov. V tejto kategórii bolo 17 hráčov z desiatich štátov a medzi nimi si úspešne počínal piešťanský šachista Matej Musaev, ktorý získal bronzovú medailu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián