Recepty starých materí: Zemiaky v krupici

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. septembra 2015, 10:20
  • Autor:lž/vd

Prinášame vám seriál receptov našich starých materí. Dávne jedlá z múky, kapusty, masti, zemiakov, fazule a iných tradičných surovín sa stále objavujú na stoloch v domácnostiach krakovianskych gazdiniek. Ak máte doma viacero šikovných rúk, niekedy stačia aj dve, skúste si pripraviť doružova upečené a chrumkavé zemiaky podľa receptu Márie Žitnanskej z Krakovian.

Potrebujeme:
pol kilogramu zemiakov, balík detskej krupice, soľ, vegetu a olej na vymastenie plechu

Postup:
Surové zemiaky ošúpeme a pokrájame na mesiačiky. Do pripravenej misky vysypeme detskú krupicu. Zemiaky vložíme do väčšej misy, zasypeme detskou krupicou a premiešame. Takto pripravený pokrm ukladáme na vymastený plech, posolíme, posypeme vegetou  a pečieme v rúre doružova.
Podávame s tatárskou omáčkou, kečupom alebo ako prílohu k mäsu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola