Recepty starých materí: Zemiaky v krupici

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. septembra 2015, 10:20
  • Autor:lž/vd

Prinášame vám seriál receptov našich starých materí. Dávne jedlá z múky, kapusty, masti, zemiakov, fazule a iných tradičných surovín sa stále objavujú na stoloch v domácnostiach krakovianskych gazdiniek. Ak máte doma viacero šikovných rúk, niekedy stačia aj dve, skúste si pripraviť doružova upečené a chrumkavé zemiaky podľa receptu Márie Žitnanskej z Krakovian.

Potrebujeme:
pol kilogramu zemiakov, balík detskej krupice, soľ, vegetu a olej na vymastenie plechu

Postup:
Surové zemiaky ošúpeme a pokrájame na mesiačiky. Do pripravenej misky vysypeme detskú krupicu. Zemiaky vložíme do väčšej misy, zasypeme detskou krupicou a premiešame. Takto pripravený pokrm ukladáme na vymastený plech, posolíme, posypeme vegetou  a pečieme v rúre doružova.
Podávame s tatárskou omáčkou, kečupom alebo ako prílohu k mäsu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
piatok, 4. júla 2025
Meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod