Nový seriál: Spoznávame poschodia… (12.)

  • Spravodajstvo
  • 4. septembra 2015, 12:41
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ POŠTA, OSTROV – MALÉ ORVIŠTE
Do budovy pošty sa vozičkári nedostanú, no mamičky akú-takú šancu zdolať dva schody majú. Budova nie je pre nich plne prístupná. Podľa slov pracovníčky v obci vozičkárov nemajú, postarší sa do budovy dostanú a mamičky si ratolesti „odložia“ pred dverami. Rekonštrukciu neplánujú.





Členovia SBS bez problémov vynesú vozičkárov na tribúnu.

■ ZIMNÝ ŠTADIÓN, PIEŠŤANY Hokejové zápasy sledujú fanúšikovia bez ohľadu na mobilnosť. V zimnom štadióne však existujú bariéry, čo vozičkárom znemožňuje samostatný prístup. Obetaví mužskí ochrancovia objektu však radi pomôžu a hendikepovaného fanúšika na tribúnu vynesú.




Jednopodlažná budova Obecného úradu v Ostrove je bezbariérová.

■ OBECNÝ ÚRAD, OSTROV V prízemnej budove Obecného úradu v Ostrove je aj priestor pre matriku. Objekt je plne prístupný, bezbariérový a vojsť dnu sa podarí mamičkám i telesne postihnutým.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina