Divoké parkovanie v kúpeľnom meste

  • Spravodajstvo
  • 4. septembra 2015, 13:19
  • Autor:pror

Piešťanské parkovanie alebo kde všade dokážu vodiči svojich štvorkolesových, ale i jednostopových miláčikov v kúpeľnom meste odstaviť. Na zdokumentovanie sme použili fotogalériu skupiny na tento účel zriadenej na sociálnej sieti a doplnili vlastnými zisteniami. Stanovisko nám poskytla i mestská polícia.

V uliciach kúpeľného mesta je možné vidieť parkovanie na cyklistickom chodníku, na mestskej zeleni, na miestach, kde podľa zákona nesmie automobil ani len prečnievať svojou časťou či nákladom… Nezodpovedných vodičov neodrádza ani v porovnaní s poplatkom za parkovanie mastná pokuta. „V centre je spoplatnená zóna s parkovaním iba na miestach vyznačených zvislým alebo vodorovným dopravným značením, prípadne ich kombináciou. Tu neplatí možnosť parkovania na chodníku so zachovaním voľného miesta pre chodcov. Na cyklochodníky vyznačené zeleným pruhom autá nesmú ani vchádzať, nieto ešte na nich parkovať,“ povedal Peter Gogol, zastupujúci náčelník Mestskej polície v Piešťanoch.
V Piešťanoch je obľúbené i zastavovanie v strede jazdného pruhu so zapnutými blikajúcimi smerovkami. „Túto možnosť môžu vodiči využiť, ak majú auto nepojazdné a len na čas potrebný na umiestnenie výstražného trojuholníka,“ vysvetlil mestský policajt. Na parkovanie sú obľúbené aj časti vozoviek vyšrafované bielymi priečnymi pruhmi. „Takéto miesto vozidlo nesmie zabrať ani nákladom alebo časťou, nieto na ňom stáť,“ opísal P. Gogol. Vodiči často odstavujú autá na okrajoch ciest vyznačených kľukatou žltou čiarou. Typickým príkladom je Teplická ulica. „Na takomto mieste môže vodič zastaviť len na dobu nevyhnutnú k naloženiu alebo vyloženiu nákladu,“ dodal zastupujúci náčelník. Ak na nespratných parkujúcich motoristov narazí mestská polícia, hrozí im pokuta do výšky 50 eur. V prípade parkovania na miestach pre invalidov bez patričného povolenia je sankcia až trojnásobná. Podľa toho, čo sme zistili, sa zdá, že neporiadnych vodičov od divokého parkovania sankcie neodrádzajú.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel