Storočnému Piešťancovi vinšoval celý svet

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. septembra 2015, 10:56
  • Autor:vd

Do histórie Piešťan pribudol ďalší storočný človek. Po viacerých ženách, ktoré dosiahli tento krásny vek, si číslicu s jednotkou a dvomi nulami môže od soboty 29. augusta písať k svojmu menu Ján Rúčka z Floreátu. Storočnému deduškovi vinšovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook ľudia z celého sveta.

Na originálnej fotke drží J. Rúčka odkaz, na ktorom píše, že ak mu ľudia dajú svoj „like“, bude šťastný aj napriek tomu, že nemá zriadený účet na Facebooku. Fotografiu zavesil do svojho profilu jeho vnuk Peter Holdo Holík a od tej chvíle až do pondelka 31. augusta mu jeho fotografiu „olajkovalo“ takmer 27-tisíc ľudí z rôznych kútov sveta. V tisíckach komentárov mu zablahoželali Česi, Holanďania, Nóri, Maďari, Nemci, Poliaci, Ukrajinci, Škóti, protinožci z Austrálie a, samozrejme, ľudia takmer z celého Slovenska. Ich komentáre plné obdivu a dobrorečenia nemali konca kraja: „Želám vám veľa lásky a mnoho úsmevov. Vyzeráte oveľa, oveľa mladšie, prosím recept!“
Aj Piešťanský týždeň sa pripája k srdečnému blahoželaniu a už teraz sa tešíme na osobné stretnutie s oslávencom. Veríme, že ten svoj recept na dlhovekosť a výbornú formu sa od neho dozvieme.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina