Riadi ľudské osudy na radnici primátorova sekretárka?!

  • Spravodajstvo
  • 2. septembra 2015, 08:52
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanskú radnicu zrejme očakáva horúca jeseň. Po tom, ako došlo k podpisu dodatku kolektívnej zmluvy s odborármi, už nič nebránilo tomu, aby Miloš Tamajka po takmer roku od nástupu do funkcie začal úrad reorganizovať podľa svojich predstáv. Ale spôsob, akým sa do toho pustil, môže spôsobiť pre mestskú pokladnicu namiesto úspor poriadne veľkú finančnú stratu. Z primátorovho prístupu k zmenám sú znechutení aj odborári, nakoľko všetky dôležité rokovania o osudoch zamestnancov mesta s nimi miesto primátora absolvovala len jeho sekretárka Ľudmila Kissová.

Úsilie zoptimalizovať chod mestského úradu a ušetriť tak finančné prostriedky by M. Tamajkovi mohol len ťažko niekto zazlievať. Veľa otáznikov ale vyvoláva spôsob, ako takzvaná „optimalizácia chodu mestského úradu“ prebieha. Ťažké srdce na primátora majú odborári radnice a výhrady voči niektorým krokom má aj Transparency International Slovensko.
To, že sa nejaké zmeny na mestskom úrade udejú, avizoval M. Tamajka už pri nástupe na svoju primátorskú stoličku. Nik však netušil, aké. Plán číslo jeden na ich realizáciu zrejme mal byť marcový bezpečnostný audit. Jeho cieľom bolo získanie informácií o práci zamestnancov úradu. Tieto zrejme mali následne poslúžiť ako dôvod rozdávania výpovedí neželaným zamestnancom. Avšak miesto zistení o „závažnom“ porušovaní pracovnej disciplíny bol zo spackaného auditu len jeden veľký škandál a lašovanie viceprimátora Michala Hyneka v počítačoch zamestnancov radnice prinieslo akurát tak dve trestné oznámenia na jej vedenie zo strany dotknutých zamestnancov a dve neplatné výpovede.

Zrejme v tomto momente sa zrodil plán a pre lepšiu orientáciu ho nazvime plán „B“. Ten pod názvom „Optimalizácia chodu mestského úradu“ má podľa všetkého zrealizovať to, čo sa M. Hynekovi spackaným bezpečnostným auditom nepodarilo.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina