Vrbovčan Puvák majstrom sveta veteránov v desaťboji

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. augusta 2015, 15:23
  • Autor:th

Na nedávno skončených atletických Majstrovstvách sveta veteránov vo francúzskom Lyone, kde súťažilo viac ako osem tisíc atlétov zo 114 krajín sveta, sa veľmi dobre darilo aj športovcom z piešťanského regiónu.

Spomedzi Piešťancov sa najlepšie darilo Anne Matúšovej. Domov si odviezla bronzovú medailu v hode kladivom a dve nepopulárne štvrté miesta za sedemboj a skok do výšky. V behu na 80 m prekážok obsadila siedmu priečku. Ďalšia pretekárka, Annamária Halmová, sa umiestnila na 12. mieste zhodne v behu na 100 aj 200 metrov. Tretí pretekár, Eduard Kučkovský, obsadil 18. miesto v behu na 3000 m prekážok a zároveň vytvoril nový slovenský rekord vo svojej vekovej kategórii.
Skvelo si počínal aj Vrbovčan Branislav Puvák. V desaťboji kategórie 35-39-ročných atlétov získa zlatú medailu. Atlét z Vrbového nazbieral dovedna 6594 bodov a o 15 prekonal vlastný slovenský rekord z vlaňajších víťazných veteránskych ME v tureckom Izmire. "Ďakujem Bohu, milovanej žene Nelke, trénerovi Edimu, tréningovým partnerom i všetkým podporovateľom, priateľom, a aj tým, čo vo mňa verili,” vyjadril svoju vďaku za podporu najbližším B. Puvák. A ako s odstupom času vníma priebeh „zlatého“ desaťboja? „Rozhodlo sa v posledných sekundách po dvoch dvanásťhodinových dňoch. Po deviatich disciplínach mi patrilo štvrté miesto a z poľa účastníkov mohlo vyhrať 10 ľudí. S bolesťami už po 100 metroch som sa koncentroval na tisícpäťstovke len a len na svoj výkon. Ani som neveril, že sa niečo také udeje. Každopádne som absolvoval najťažší desaťboj. Podať výkon s takými medzipauzami je psychicky veľmi náročné, hlavne iný rytmus. Po rozcvičení na žrdi sme tri hodiny čakali na prvý pokus. Ďalší bol po 40 minútach. Po tom všetkom, som šťastný, že som to dokázal.“
Tridsaťšesťročný Puvák sa desaťboju venuje popri zamestnaní fyzioterapeuta v rakúskom Kremse, kde už šesť rokov súťaží za miestny ULV. Je aj štvornásobný majster SR v desaťboji mužov. Prvý raz triumfoval v roku 2001, ďalšie tituly pridal v rokoch 2002, 2008 a 2014.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 25. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina