Na Eve plánujú pre budúcu sezónu prekvapenia – zážitkové atrakcie

  • Spravodajstvo
  • 19. augusta 2015, 10:39
  • Autor:pror

Vydarená letná sezóna na piešťanskom kúpalisku Eva sa ešte neskončila a už spriadajú plány do novej. Ak všetko dobre dopadne a nájomca, vodnopólový klub, sa s vlastníkom, Slovenskými liečebnými kúpeľmi, dohodne, najmenší sa dočkajú väčšieho detského bazéna. Súčasný pre veľký záujem kapacitne nepostačuje a aby vyhoveli i kategórii tínedžerov, pribudnú zážitkové atrakcie.

Aj vďaka rozpálenému tohtoročnému letu takmer každý deň historická Eva s maximálnou kapacitou 1500 návštevníkov doslova praskala vo švíkoch. „Pomohlo rozdelenie vstupeniek na celodenné vstupné a po šestnástej hodine. Tých, čo toho majú od rána dosť, o štvrtej vystriedajú noví návštevníci,“ vysvetlil predseda vodných pólistov Ľudovít Kubán.
V úvode sezóny sa vyskytli i menšie problémy s dlhými čakacími dobami na vstupenky. „Na začiatku otváracích hodín sme preto zaviedli dve pokladne. Po zvládnutí prvotného náporu postačí cez deň aj jedna. Ak teraz prídete k pokladni, stojí v rade na vstupenku i v tom najväčšom návale maximálne päť-šesť ľudí,“ uviedol Ľ. Kubán.
V minulom roku sa Eva dočkala i výraznej omladzujúcej kúry. Pólisti prestavali bývalý malý bazén na väčší relaxačný, deti dostali vlastné „čľapkadlo“ a vnútro bazénov vylaminovali. Úpravou prešli tiež šatne
a prezliekarne. Zaviedli i organizované pohybové aktivity, a tak v piatok a počas víkendu pod vedením animátorov záujemcovia cvičia v bazénoch vodný aerobik.
Jedenásť ľudí sa stará o čistotu kúpaliska. Po záverečnej areál upracú a dvakrát týždenne zavlažujú trávnaté plochy. „Vodu v bazénoch trikrát za deň kontrolujeme a vyhodnocujeme. V plaveckom sa dvakrát do týždňa vymieňa. V pokojovom a detskom ju vymieňame každý deň,“ opísal starostlivosť o areál Ľ. Kubán.
Termálne kúpalisko brány koncom prázdnin nezatvorí. V prípade priaznivého počasia sezónu predĺžia až do konca septembra.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 18. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika