Káčer na bicykli mal zástavku aj v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. augusta 2015, 09:48
  • Autor:th

Prvá etapa cyklotúry správcu Nadácie TA3 Petra Káčera z Bratislavy do Tatier končila v pondelok 27. júla popoludní v Piešťanoch pri Adeli Medical Centre. P. Káčer sám celoživotne bojuje s diagnózou detská mozgová obrna, no aj takýmto spôsobom inšpiruje a povzbudzuje zdravých ľudí, aby pomáhali iným.

Práve kombinácia silného charakteru a trénovaného tela stála za úspechom P. Káčera v lete minulého roku. Vtedy prešiel na špeciálnom bicykli z Bratislavy do Košíc v mene ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Tento rok naplánoval novú trasu, cieľom boli Vysoké Tatry. Jeho trasa viedla z Bratislavy cez Piešťany, Trenčín, Považskú Bystricu, Terchovú, Zuberec a v Tatrách sa išlo cez Štrbské Pleso, Tatranskú Polianku až na Sliezsky dom, kam P. Káčer so svojím sprievodným tímom dorazili v nedeľu.
Tesne po dojazde do cieľa sa P. Káčer ocitol v obkľúčení novinárov, s ktorými sa podelil o bezprostredné pocity: „Kilometrovo to bolo menej ako minulý rok, ale čo sa týka terénu, bol oveľa náročnejší. Boli tam dlhé stúpania, no napokon sa mi trať podarilo zvládnuť. Je super pocit, že som to zvládol a prišiel až do cieľa. Toľko ľudí, ktorí mi dodávali energiu, bolo niečo úžasné. Fakt im ďakujem. Na tejto akcii pracovalo veľmi veľa ľudí a chcem im za všetko poďakovať. Ja som len jej tvárou. Ďakujem aj ľuďom, ktorí esemeskou podporili tých, ktorí to potrebujú.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda