Cyklistov na pešej zóne v Piešťanoch pokutujú, v Trnave nie

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2015, 14:55
  • Autor:sita

Pokutu až do výšky 50 eur udeľujú policajti za jazdu na bicykloch po pešej zóne v Piešťanoch. V stredu predpoludním pribudli pri vjazde na pešiu zónu nové tabule informujúce o zákaze vjazdu cyklistom, ktoré navyše oznamujú aj výšku možnej pokuty. V najbližších dňoch mestská polícia v spolupráci so štátnou pripravuje podľa hovorkyne Piešťan Evy Bereczovej preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú práve na cyklistov na pešej zóne.

V Piešťanoch robia starosti policajtom deti arabských návštevníkov, ktoré pri jazde na bicykloch nerešpektujú žiadne pravidlá. Keďže ide o maloletých cyklistov, policajti sú v ich prípade väčšinou bezmocní. Aj vzhľadom na jazykovú bariéru im rozdávajú letáčiky v anglickom a arabskom jazyku s textom, že na pešej zóne majú z bicyklov zosadnúť.

V Trnave dopravné značky vjazd cyklistov z niektorých ulíc na pešiu zónu povoľujú. Radnica chystá doplnenie dopravného značenia, ktoré umožní vjazd cyklistom na pešiu zónu zo všetkých ulíc. Pešia zóna v krajskom meste bola pred rokom kompletne zrekonštruovaná. Ešte pred jej prestavbou sa uvažovalo aj o vytvorení jedného pruhu špeciálne pre cyklistov, napokon sa tak nestalo. Cyklisti sa po pešej zóne môžu pohybovať, očakáva sa však od nich ohľaduplnosť voči chodcom. Nové dopravné značenie by malo doplniť aj ilustrované desatoro správania sa cyklistu na pešej zóne, ktoré ľuďom jazdiacim na dvoch kolesách pripomína, ako sa majú v takejto časti mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana