Pavučiny na moste inšpirujú umelcov

  • Spravodajstvo
  • 30. júla 2015, 14:16
  • Autor:am

Letná kúpeľná sezóna je v plnom prúde a pýchu Piešťan, Kolonádový most, ozvláštňujú nielen labute, čajky či holuby, ale i to, čo po nich zostane. Konské exkrementy sú už odstránené, no pavučiny, vtáčí trus a muchy na moste zostali. O nič lepšie na tom nie je ani kolonáda na Winterovej ulici.

Dokedy sa budú občania a kúpeľní hostia prizerať znečisteniu národnej kultúrnej pamiatky, sme sa spýtali vedenia mesta. „Uvedomujeme si a mrzí nás, že čistota mesta je v nevyhovujúcom stave. V súčasnej dobe hľadáme a zvažujeme možnosti, ako túto oblasť zlepšiť,“ povedala pre Piešťanský týždeň hovorkyňa mesta Eva Bereczová. Podľa jej slov je pravdepodobné, že Kolonádový most aj kolonáda dostane do správy príspevková organizácia Služby mesta Piešťany, aby zabezpečovala čistotu oboch objektov.
Keďže nejde o prvý podnet na úpravu piešťanských dominánt, spýtali sme sa tiež, akým spôsobom sú tieto miesta udržiavané v súčasnosti. „Služby mesta Piešťany raz ročne demontujú a čistia svietidlá na Kolonádovom moste, odkiaľ pravidelne odvážajú odpad z košov a zametajú,“ informovala E. Bereczová.

Perlička na záver
Vo chvíli, keď sme fotograficky dokumentovali stav Kolonádového mosta, oslovil nás okoloidúci mladý muž, evidentne sa snažiaci zachytiť krásy Váhu a druhého piešťanského premostenia. „Dobrý deň, môžem sa opýtať, čo fotografujete?“ znela jeho otázka. Objasnili sme mu, že ide o spravodajský materiál o znečistení miesta. Trochu sklamane odvetil: „Aha, tak nič. Myslel som, že sa snažíte umelecky zachytiť štruktúru stavby a na nej vejúce pavučiny.“ Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré – čistý most by neponúkol umelcovi takúto inšpiráciu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 28. júla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek