Nový seriál: Spoznávame poschodia… (7.)

  • Spravodajstvo
  • 30. júla 2015, 09:41
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ CINTORÍN, BRATISLAVSKÁ
Absolvovať poslednú rozlúčku s blízkymi môžu na cintoríne na Bratislavskej ceste i vozičkári. Do Domu smútku vstúpia vďaka výjazdovej bezbariérovej plošine. K hrobovému miestu sa na kolesách dostanú s ťažkosťami pravdepodobne aj pre nie úplne rovný terén.

Poštové služby na A. Trajane vybavujú v bezbariérovom priestore.

■ POŠTA 6, E. F. SCHERERA
Zásielky i ostatné služby bez problémov vybavíte na kolesách, ale aj s kočíkom. Vstup do sídla pošty na sídlisku Adam Trajan je bezbariérový, rovnako ako prístup do obchodných priestorov, v ktorých je situovaná.

Drahovce: Imobilným klientom pomôže pracovníčka pred budovou.

■ POŠTA, DRAHOVCE
Do kultúrneho domu, v ktorom je umiestnená aj obecná pošta, vedie vysoké schodisko. Na vlastné oči sme sa presvedčili, že seniori vyjdú po schodoch s ťažkosťami, pridržiavajúc sa zábradlia. Pracovníčka však vybaví klientov aj pred budovou. V blízkom období rekonštrukciu nik neplánuje.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina