Kde a za koľko sa vykúpete v Piešťanoch a v okolí

  • Spravodajstvo
  • 30. júla 2015, 14:22
  • Autor:pror, lg, mp, am, lš

Keďže podľa predpovedí meteorológov má horúce leto pokračovať, vybral sa náš redakčný tím preskúmať niekoľko najväčších vodných plôch v Piešťanoch i blízkom okolí. Kto ešte nie je rozhodnutý, kam sa pôjde ochladiť, možno mu naše informácie o kvalite služieb a cenách základných druhov občerstvení v jednotlivých lokalitách napomôžu pri výbere.
Po redakčnej porade a vylúčení bazénov hotelového typu sme usúdili, že k najnavštevovanejším prírodným miestam patrí štrkovisko Dlhé kusy v Hornej Strede, Ratnovská zátoka, brehy Sĺňavy v lokalite Lodenice a z kúpalísk Eva a Funny Park na Hlbokej ulici. Čo sme zistili, prinášame v nasledujúcich riadkoch.

Horná Streda
Štrkovisko Dlhé kusy v Hornej Strede pozná asi každý Piešťanec i obyvatelia okolitých obcí. V minulosti sa tu konali festivaly Beefree alebo Toto je hip hop. Po dlhej odmlke štrkovisko opäť ožíva po obnovení bufetu i večernými akciami. Na tejto strane nájdete piesočnú pláž s ležadlami, rôzne atrakcie a občerstvenie pod prístreškom s chladením ventilátormi. Vstup do vody je kamienkový a postupný.
Ceny základných druhov občerstvenia a vstupné:
– vstup do areálu je bezplatný
– Kofola 0,5 l ………………………..1,50 €
– pivo 0,5 l …………………………. 1,50 €
– vyprážaný syr s hranolkami ………… 4 €
– cigánska ……………………………….3 €


Ratnovská zátoka: Obľubujú ju najmä milovníci adrenalínových športov.


Ratnovská zátoka
Obľúbené miesto najmä pre vyznávačov adrenalínu, no priestor tu nájdu i rodiny s deťmi. I keď stredisko je vďaka vodnolyžiarskemu vleku v prvom rade určené pre vyznávačov vodných športov, na trávnatej pláži sa môžete slniť bez obmedzení, prípadne schladiť vo vlnách Ratnovskej zátoky. Vstup do vody je kamienkový a postupný. Výhodou je, že si so sebou môžete zobrať i svojho štvornohého miláčika.
Areál prešiel rozsiahlou rekonštrukciou, je udržiavaný v čistote, nechýbajú sprchy, toalety i občerstvenie s otvoreným posedením, umiestnené pod prístreškom a chránené pred páliacim letným slnkom. Na pláži nájdete bez poplatku i hojdacie ležadlá. Ich počet je však veľmi obmedzený.
Ceny základných druhov občerstvenia a vstupné:
– vstup do areálu je bezplatný
– Kofola 0,5 l…………….1,10 €
– pivo 0,5 l………………….. 1,50 €
– hranolky 180 g……………..1,60 €
– vyprážaný syr 70 g………..2,90 €
– BBQ Burger 380 g………..7,90 €

Sĺňava – Lodenica: Mekka vodných športov, ale okúpať sa vám nik nebude brániť.

Sĺňava – Lodenica
Mekka veslárov a vodákov. Počas letnej sezóny láka nielen vyznávačov vodných športov, ale aj bikerov, skaterov z Piešťan a širšieho okolia. Zároveň sa tu konajú významné preteky, Slovakman či veslárske a vodácke regaty. Trávnatá plocha popri toku Váhu poskytuje možnosť slnenia, vstup do vody je pozvoľný kamienkový. Osvieženie vo vodách Váhu väčšinou využívajú štvornohí miláčikovia, keď ich majitelia prídu venčiť, alebo hráči beach volejbalu.
Pomerne veľká plocha poskytuje možnosť zahrať si plážový volejbal, petang, kroket, bedminton, frisbee. Tieň pred páliacim slnkom nájdete v prírodnej podobe – pod stromom. Slnečníky ani ležadlá areál neposkytuje. Sprchy nie sú, WC sa nachádzajú v dolnej časti reštaurácie. Občerstvenie na otvorenom priestore ponúka bufet Mólo, reštaurácia či neďaleký pivovar.
Ceny základných druhov občerstvenia a vstupné:
– vstup do areálu je bezplatný
bufet Mólo:
– Kofola 0,5 l………………………1 €
– pivo 0,5 l…………………………1,20 €
– hranolky 150 g + kečup……….1 €
– vyprážaný syr 120 g……………1,90 €
– hotdog……………………………1,50 €

Kúpalisko Eva: Ako jediné nami navštívené má bazény s termálnou vodou.

Kúpalisko Eva
Legendárne kúpalisko Eva na Kúpeľnom ostrove po minuloročnej rekonštrukcii plaveckého a relaxačného bazéna ponúka v slnečných horúcich dňoch pre rodiny s deťmi priestor pre celodenný oddych a relax. V júli a auguste je otvorené každý deň od 10.00 do 19.00 h.
Na termálnom kúpalisku nájdete tri bazény: 50-metrový plavecký, relaxačný s hĺbkou 110 centimetrov a teplotou vody 34-38 °C i bazén pre deti do päť rokov s rozmermi 7×3 m, ako aj plochy na slnenie s ležadlami a slnečníkmi. V areáli je trávnatá plocha vhodná na volejbal a kriket, dva tenisové dvorce a ihrisko na plážový volejbal. Nechýbajú miesta na občerstvenie s posedením, v bufete si môžete pozrieť televízor i požičať knihy. V čistom a udržiavanom areáli sú sprchy, WC i šatne so skrinkami na odkladanie oblečenia, ženy majú k dispozícii fény na sušenie mokrých vlasov.
Ceny základných druhov občerstvenia a vstupné:
– vstup do areálu 4,60 € (po 16. hodine 3,20 €), deti do 6 rokov zadarmo, deti od 6 do 12 rokov, dôchodcovia a ZŤP 3 €
– Kofola 0,5 l…………….1,10 €
– pivo 0,5 l…………….1,10/1 €
– hranolky 150 g…………1,10 €
– vyprážaný syr 125 g……2,50 €

Funny Park: Na svoje si tu prídu i milovníci šmykľaviek.

Funny Park
Piešťanský aquapark s piesočnou plážou je vybavený nafukovacími atrakciami pre mladšie i staršie ročníky. V menšom bazéne sa deti vyšantia na šmykľavke, vo väčšom sa môžu schladiť dospelí, i keď si pre malú hĺbku pravdepodobne nezaplávajú. Milovníci adrenalínu iste nepohrdnú nafukovacou 54 metrov dlhou šmykľavkou.
Návštevníci využívajú za euro a vratnú zálohu 5 eur ležadlá. Pred každým vstupom do bazéna používajú sprchu, na čo dohliada plavčík. Samozrejmosťou sú toalety a bufet s niekoľkými slnečníkmi chránenými stolmi. Celý deň v areáli spríjemňuje hudba z rádia.
Ceny základných druhov občerstvenia a vstupné:
– vstup do areálu – dospelí: cez týždeň 6 €, cez víkend 7 €, vytlačená vstupenka z internetu 3,90 €, po 16. hodine 2,90 €, deti: cez týždeň 4 €, cez víkend 5 €
– Kofola 0,5 l………………..1 €
– pivo 0,5 l……………….1,40 €
– hranolky 120 g…………1,30 €
– hotdog…………………1,20 €
– kurací rezeň……………3,50 €
– denné menu……………4,50 €

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín