Plavecké talenty budú trénovať pod dohľadom M. Moravcovej

  • Plávanie / Šport
  • 29. júla 2015, 09:23
  • Autor:ts

Plavecký kemp Martiny Moravcovej otvára pre slovenské športové talenty už po šiesty raz svoje brány a od utorka 28. júla začne opäť v Piešťanoch. Kempu sa v troch turnusoch zúčastní až 185 detí, ktorým naša najúspešnejšia plavkyňa odovzdá najnovšie odborné vedomosti.

Motiváciou pre nich môžu byť aj ich predchodcovia z uplynulých ročníkov, ktorí nás už reprezentovali na prvých Európskych hrách v Baku. Do úzkeho výberu talentov sa vďaka Nadácii Poštovej banky prostredníctvom Divokej karty dostane aj šesť detí zo sociálne znevýhodneného prostredia.
„Kemp je pre mladých plavcov akousi motiváciou a inšpiráciou stále sa zlepšovať. Tiež je príležitosťou, ako optimalizovať a vylepšiť ich plaveckú techniku. Chcela by som, aby sa Slovensko zapísalo veľkými písmenami na plaveckej mape sveta. A keďže deti sú naša nádej, snažím sa pomáhať a motivovať ich do ďalšej tvrdej práce, bez ktorej to nejde. Úspechy, ktoré prídu, sú už iba na nich a stojí za nimi systematická práca, ktorú robia po celé roky vo svojich kluboch,“ zdôrazňuje M. Moravcová.
Najlepšia slovenská plavkyňa sa vzdelávaniu mladých talentov a odovzdávaniu cenných skúseností venuje nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Aktuálne získala trénerskú licenciu v USA, kde začína trénovať menšie deti, medzi ktorými nechýba ani jej päťročná dcérka Karolína, ktorá sa vybrala po stopách svojej mamy.
Plaveckého kempu sa zúčastní aj šesť detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. „Divoké karty udeľujeme každoročne pre šesť detí z celého Slovenska. Rozhodnutiu, kto kartu získa, a teda sa zúčastní kempu zadarmo, predchádza dlhodobé a intenzívne vyhodnocovanie všetkých žiadostí, ktorých sme tento rok dostali rekordné množstvo. Veríme, že opäť prinesieme týmto deťom nezabudnuteľný zážitok, a najmä cenné informácie a skúsenosti, ktoré ich posunú vpred v ich obľúbenom športe,“ hovorí Hana Gendiarová, správkyňa Nadácie Poštovej banky.
Mladé talenty, ktoré sa kempu zúčastnili v minulých ročníkoch, pretavili svoje snaženie a získané vedomosti aj na medzinárodnej úrovni. Títo plavci napríklad reprezentovali Slovensko aj na Európskych hrách v Baku alebo na Európskom olympijskom festivale mládeže.
Tohtoročný letný plavecký kemp sa už tradične uskutoční v piešťanskom hoteli Sorea Sĺňava, v termíne od 28. júla do 21. augusta. Počas troch letných turnusov získajú športové talenty množstvo teoretických i praktických vedomostí, ktoré ich môžu posunúť ďalej v ich kariére. Mladí plavci pod dohľadom dovedna ôsmich skúsených trénerov absolvujú kvalitné a profesionálne tréningy. Zároveň ich čaká aj teoretická príprava, počas ktorej získajú hlbšie poznatky o plaveckej technike a trendoch v tréningovej príprave. Nemenej dôležité budú prednášky o športovej výžive a správnych stravovacích návykoch, ktoré im priblíži aj Igor Bukovský, špecialista na zdravú výživu.
Správna strava a pohyb sú pre deti najlepším základom, ba až nevyhnutnosťou pri budovaní imunity. Práve tejto sféry sa počas kempu dotkne imunologička Katarína Bergendiová, ktorá bude plavcom robiť aj testy spirometrie. Od tých najlepších odborníkov sa taktiež dozvedia dôležité informácie o športovej psychológii, ktoré obohatí Martina svojimi praktickými skúsenosťami. Tréningový program budú mať nádejní plavci doplnený aj o pilates či zaujímavý voľnočasový program.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav