Európsky šampionát vznášadiel opäť na Sĺňave!

  • Šport / Ostatné športy
  • 29. júla 2015, 12:29
  • Autor:Barbora Jánošíková

Na Sĺňave pripravuje Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany spolu so spoluorganizátormi i zo zahraničia po dvadsiatich troch rokoch 15.-16. augusta štvrté kolo tohtoročného seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel – Grand Prix Slovakia 2015. Ostatných päť sa koná vo Francúzsku, Veľkej Británii a v Nemecku.

Organizátorom sa predbežne prihlásilo 40 jazdcov z celej Európy. Niektorí z nich si pamätajú Piešťany zo začiatku svojej športovej kariéry, naše kúpeľné mesto poriadalo podujatie tejto úrovne aj v roku 1992. Dnes sú z nich skúsení pretekári, mnohí sú majstrami Európy i sveta, dokonca úspešnými konštruktérmi nielen pretekárskych, ale aj dopravných a osobných vznášadiel. Pre jazdcov je pripravených šesť kategórií – od nováčikovskej Formule Novice, zaujímavej Formuly Junior s detskými pretekármi od 11 rokov až po divácky najatraktívnejšiu Formulu 1 pre jazdcov so vznášadlami bez výkonových obmedzení. Šampionát vyvrcholí Open pretekmi všetkých kategórií so štartom typu „Le Mans“ o cenu primátora mesta Piešťany.
Toto nevšedné podujatie sa vďaka pochopeniu a podpore partnerov na Lodenici podarilo pripraviť bez vstupného. Organizátori nezabudli ani na sprievodný program a divákov čaká viacero zaujímaných atrakcií.
Podrobnejších informácie nájdete na stránke www.vznasadla.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava