Elements: Ruky hore malo vyše štyritisíc ľudí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júla 2015, 12:09
  • Autor:Ruka Hore

Návštevníci veľkej hip-hopovej párty s názvom Elements nešetrili superlatívmi. Minulotýždňovej akcii pri Novom Meste nad Váhom, na ktorej sa predstavili všetky dôležité mená slovenskej rapovej scény, prialo počasie, aj vďaka tomu sa organizátorom podarilo pripraviť koncert, na ktorý tak skoro nezabudnú diváci ani účinkujúci.

Areál prírodného kúpaliska bol iba pár dní predtým dejiskom festivalu OpenJazzFest, ktorý každoročne prezentuje výber toho najlepšieho z domáceho aj zahraničného džezu. Elements je rovnako podujatie, na ktorom si prídu na svoje fanúšikovia jediného žánru – hip-hopu. Jeho druhý ročník ovládol Zelenú vodu 23. júla a štvrtková horúca letná noc mala takmer až prímorskú atmosféru.
Samozrejme, headlinermi akcie boli chlapci z Kontrafaktu. Trojica z Piešťan sa bez zbytočných rečí postarala o poctivý hudobný a rapový zážitok. Hip-hoperi ponúkli kvalitný výber zo staršej aj novej tvorby a dokázali, že trendy na scéne budú definovať aj v nasledujúcich rokoch.
Svoju povesť skvelého koncertného interpreta potvrdil aj Majk Spirit, neustále patriaci k najžiadanejším hudobníkom v Česku a na Slovensku. Predstavil svoj nový album Ypsilon, ale pripomenul aj slávnu éru s formáciou H16. Fanúšikovia chválili tiež vystúpenie Separa a Strapa.
Párty, ktorá sa začala popoludní a trvala takmer do rána, prilákala do Nového Mesta nad Váhom až štyritisíc ľudí. Mnohí z nich prišli aj zo susedného Česka. „Nečakal som takúto párty, ale bolo úplne super. O rok sa vidíme opäť,“ vyznal sa jeden z tisícov spokojných návštevníkov akcie.
Pozitívne ohlasy mala aj Alessia z Podzemgangu, ktorá pre koncert zmeškala príchod svojho mladšieho brata na svet. Svojim priaznivcom túto novinku oznámila prostredníctvom Facebooku. Okrem gratulácií dostala aj množstvo kladných hodnotení na svoje vystúpenie.
Okrem najväčších mien slovenskej hip-hopovej scény pozvali organizátori festivalu Elements aj niekoľko špičkových dídžejov. Nechýbal free style battle ani graffiti jam. Usporiadatelia z Ruka Hore a Blue Note po úspešnom podujatí prisľúbili, že o rok ho zopakujú opäť a ešte vo väčšom štýle. Tretí ročník festivalu Elements roztancuje Zelenú vodu aj v lete 2016.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav