V Piešťanskom týždni 31/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2015, 15:30
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Na služobnú cestu do Luhačovíc si posvieti kontrolór

Nielen v znamení hokeja a športu sa nieslo narýchlo primátorom Milošom Tamajkom zvolané piešťanské mestské zastupiteľstvo vo štvrtok 23. júla. Pozornosti poslancov neušli ani informácie Piešťanského týždňa o podivnej služobnej ceste čelných predstaviteľov radnice. A tak si májovú  cestu do Luhačovic piešťanského viceprimátora, prednostky mestského úradu ale i vedúcej kancelárie primátora preklepne hlavný mestský kontrolór.

M. Tamajka: Investor chce vstúpiť aj do výstavby tréningovej haly

Zaujímavý zásadný obrat ukázalo vedenie Mesta Piešťany k finančným požiadavkám hokejistov. Kým prednedávnom pri osobnej návšteve zimného štadióna viceprimátor Michal Hynek tvrdil, že ich finančné nároky sú oproti iným športom v meste nadštandardné, pred dvomi týždňami neváhal utekať do družstevného poľa v Maduniciach za premiérom Robertom Ficom, aby orodoval za zachovanie jeho miliónovej dotácie na výstavbu tréningovej haly.

Vážsky ostrov okupujú stanujúci rybári

Piešťanských rybárov hnevajú nevítaní hostia z horného Ponitria, usídlení na Vážskom ostrove v karavanoch. S autami bivakujú v takmer stanových mestečkách. I keď takýto spôsob rybolovu miestni vidia len neradi, podľa Martina Rajčana, hospodára rybárskeho združenia, sú pre nedostatočnú legislatívu bezbranní.

Anonymné priznania sú medzi Piešťancami obľúbené

Internet, no najmä sociálne siete, ponúkajú nekonečné množstvo spôsobov ako vyplniť voľný čas. Okrem hier, chatovania či „vešania“ vlastných fotografií do rôznych aplikácií, raketovou rýchlosťou stúpa návštevnosť stránok, kde sa anonymní používatelia zverujú s najtajnejšími zážitkami či pocitmi.

Piešťanská autobusová stanica patrí medzi najškaredšie

V zozname najškaredších autobusových staníc na Slovensku sa objavila i piešťanská, a to s doplnkovou informáciou, že má prejsť celkovou rekonštrukciou. Je to naozaj tak?

Pavučiny na moste inšpirujú umelcov

Letná kúpeľná sezóna je v plnom prúde a pýchu Piešťan, Kolonádový most, ozvláštňujú nielen labute, čajky či holuby, ale i to, čo po nich zostane.


Prezident ŠHK 37 Piešťany J. Lušňák: Extraliga v Piešťanoch je zachránená

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany budú aj v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť v slovenskej Tipsport extralige!  Po týždňoch plných neistoty sa udial dôležitý krok vo štvrtok, kedy mestské zastupiteľstvo schválilo pomoc piešťanskému hokeju  formou úhrady energií na zimnom štadióne do výšky maximálne 200-tisíc eur a poslanci zároveň schválili sumu 83-tisíc eur na piešťanskú hokejovú mládež v občianskom združení HK Havrani Piešťany, čo výrazne pomôže aj seniorskému hokeju. Po zasadaní mestského zastupiteľstva sme vyspovedali prezidenta ŠHK 37 Jaroslava Lušňáka.

Premiérový štart na Slovakmanovi si odbijú traja triatlonisti z regiónu

Už nadchádzajúcu sobotu sa na piešťanskej Lodenici stretnú najlepší triatlonisti z Česka a Slovenska, keď budú súťažiť na jediných pretekoch v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226. V štartovnom poli sa okrem hviezd typu Petra Vabrouška objavia aj traja triatlonisti z piešťanského regiónu – Pavol Sedliačik, Marian Böhm a Roman Loučka. Pre všetkých troch to bude prvý triatlon na ironmanskej trati.

Filip Hološko sa na dva roky upísal austrálskemu Sydney

Slovenský futbalový reprezentant a piešťanský rodák Filip Hološko bude v kariére pokračovať v austrálskom klube FC Sydney, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt. Hološko nahradí v spomenutom klube Rakúšana Marca Janka, ktorý zamieril do FC Bazilej. V drese FC Sydney sa už v minulosti objavili slávne mená Dwight Yorke alebo Alessandro Del Piero. Slovenskou stopou z nedávnej minulosti je Karol Kisel, pripomenuli Austrálčania.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava