Nový seriál: Spoznávame poschodia… (6.)

  • Spravodajstvo
  • 23. júla 2015, 12:56
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.



■ KINO FONTÁNA, PIEŠŤANY
Do piešťanského domu prezentujúceho výtvarné, filmové a iné umenie sa dostanete aj napriek hendikepu. Celá budova je bezbariérová, špeciálne upravené sú aj toalety. Výjazdová plocha do foyeru a výstavnej siene je situovaná spredu, do kinosály zasa bočným vchodom.


Pri vstupe do obecného úradu v Trebaticiach treba zdolať schody.



■ OBECNÝ ÚRAD TREBATICE
Príchod do budovy je po zrekonštruovanej ulici naozaj majestátny. Chodníky i cesty sú udržiavané a bezbariérové. Horšie je to s prístupom do úradu. Vedú doň ťažko zdolateľné schody a nevyhovuje súčasným požiadavkám. Podľa našich informácií sa obec usiluje o dotáciu na zrekonštruovanie budovy.



Kúsok od železničnej stanice je bezbariérová pobočka pošty.



■ POŠTA 5, STANIČNÁ, PIEŠŤANY
Malá pobočka pošty je prispôsobená výjazdovou plochou pre vozičkárov i mamičky s kočíkmi. Prah je takmer nebadateľný, a keďže budova je jednopodlažná, žiadne prekážky v nej nie sú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava