Na piešťanský triatlon mieri česko-slovenská špička

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. júla 2015, 13:19
  • Autor:th

Jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226 – sa uskutočnia na Lodenici v sobotu 1. augusta a tento športový sviatok sa už nezadržateľne blíži. V Piešťanoch tak budeme opäť vidieť triatlonovú špičku z Česka a Slovenska a organizátor podujatia Vladimír Baron nám prezradil najnovšie informácie.

Organizátori už dolaďujú posledné detaily a v piatok 31. júla na Lodenici rozložia svoj stan. „Celú noc budú technici z Nitry stavať pódium a tribúny, naťahovať káble, vešať reflektory, inštalovať veľkoplošnú obrazovku a ladiť zvuk, aby v deň D a hodinu H bolo všetko na svojom mieste. Nebudú v tú noc na Lodenici sami. Asistovať im budú dobrovoľníci, na ktorých čaká 600 metrov zábran, musia postaviť depo, roztiahnuť koberce, rozložiť stánky a prístrešky. Samozrejme, budú sa činiť aj technici zodpovední za výstavbu VIP Slovakman zóny. Pre niektorých z nás to bude dlhá noc,“ priblížil V. Baron. Po technickej stránke to vyzerá, že by malo byť všetko v poriadku a organizátori z ŠK Delfín a SMTA Nitra majú všetko pod kontrolou.
A čo hovorí pohľad do štartovej listiny na triatlonové hviezdy, ktoré sa v Piešťanoch predstavia? Medzi mužmi sa dá očakávať ďalší súboj „mimozemšťana“ Petra Vabrouška so zvyškom štartového poľa. Česká triatlonová legenda si stále drží na ironmanských vzdialenostiach gloriolu neporaziteľnosti na území Čiech, Moravy a Slovenska. Hoci nedávno v Krkonošiach dobehol do cieľa prvý Rudolf Cogan, jeho druhá diskvalifikácia vo výsledkoch v rade znamenala nakoniec Petrovo víťazstvo. Nie je to iba Cogan, ktorý si robí zálusk na víťazstvo v Piešťanoch. Je tu celý rad favoritov, ktorí by si radi v noci o 23.00 h vypočuli na svoju počesť Thunderstreak od kapely AC/DC a vytŕčali sa na najvyššom stupni v svetle reflektorov.
„Uvidíme Lukáša Krpca, ktorý sa bude snažiť už na cyklistickom úseku vytvoriť si rozhodujúci náskok. Štyri minúty v Otrokoviciach na Vabrouška nestačili. Obhajca druhého miesta z vlaňajška Jakubíček bude hrýzť hlavne na behu. Nesmieme zabudnúť na Michala Urbánka, on si určite dá pozor, aby nezopakoval plavecké nepríjemnosti z Moraviamana a na stupňoch víťazov by chcel určite byť. Tlačiť sa na ne bude aj Lukáš Slatinský, ale to musí podať v behu nadľudský výkon,“ uviedol V. Baron.
A čo Slováci? Karola Džalaja v Piešťanoch opäť neuvidíme, čo je pre boj o kráľa Slovakmana určite škoda. Nedá sa nič robiť, ale body do PRO KONA ranking sa na Slovensku nedajú získať, a tie sú u Karola prioritou. „Zastúpiť sa ho chystá olympionik Pavol Šimko, ktorý v slovenskom rebríčku zatiaľ kraľuje na kratších tratiach. Uvidíme, ako sa mu podarí jeho druhý štart na Sĺňave. Vlaňajší majster Slovenska Filip Kristl je vždy veľká lotéria. Snáď mu v zime pobyt na zdravom vzduchu so skialpovými lyžami na nohách prospel viac ako tlčenie do hlavy v zápasníckej klietke. V Linzi bol štvrtý a medzi favoritov ho musíme počítať. V štartovej listine máme aj Andreja Orlického. Asi by sa neprihlásil, keby na to nemal. Zaujímavou postavou je Jožo Vrábel. O tejto sezóne vyhlásil, že je rozlúčková s dlhými traťami a na Morave a takisto aj v Piešťanoch by sa rád videl na bedni. A keď, tak na tom najvyššom stupni. Morava nedopadla pre Joža dobre a svetom sa šíria správy, že je koniec. Ja si ale myslím, že nie je. Počúvam to totiž už tri roky a Jozef je tu stále a rovnako silný. A neviem, načo by teraz dral galusky a maratónky na Oravamanskej trati v Zuberci päť dní za sebou. Faktom je, že na Slovakmana zatiaľ prihlásený nie je, no ešte má čas,“ povedal organizátor podujatia na margo slovenských favoritov v štartovom poli.
Záujemcovia, ktorí si chcú vyskúšať jediný dlhý triatlon na Slovensku, ešte stále majú príležitosť. „Máte poslednú príležitosť prihlásiť sa a byť pri tom, ak sa bude náhodou prepisovať história a niekto sa bude tešiť viac ako P. Vabroušek. Tak pekne ešte trénujte,“ dodal V. Baron.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 21. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava