Prvá piešťanská tančiareň v štýle swingu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 22. júla 2015, 12:32
  • Autor:vd/id

Piešťany sa na jeden večer prenesú do éry swingu. Atmosféru dávno minulých rokov, keď sa hral na žiarivých večierkoch hot jazz a swing, môžu našinci zažiť už 31. júla na prvej piešťanskej swingovej tančiarni.

Dámy aj pánov, mladých i tých skôr narodených naučí základom swingových tancov rodák z Piešťan Ján Kubriczký, syn spoluzakladateľa folklórneho súboru Striebornica a vnuk známeho heligonkára z Banky, Michala Klampára.
Kým sa J. Kubriczký začal venovať swingu, prešiel folklórnou cestou, no sympatizoval aj s klasickým tancom. Základy baletu získal na Tanečnom konzervatóriu Evy Jaczovej v Bratislave.  Z detského folklórneho súboru Striebornička sa pretancoval do „veľkej“ Striebornice. Pôsobil tiež v krakovianskom súbore Lusk. Navštevuje Vysokú školu múzických umení, tancoval v Slovenskom ľudovom umeleckom kolektíve. Momentálne pôsobí v bratislavskej tanečnej umeleckej skupine Čarovné ostrohy a v tanečnej škole B-Swing. So svojou partnerkou Stell chystajú v Piešťanskom pivovare lahôdku v podobe už zmienenej tančiarne. Otvorí ju tanečný workshop, o swingové hudobné výbery sa postará DJ Dr. Zeppelin.
Páni, vyvetrajte si smoking s motýlikom. Dámy, nešetrite tmavým rúžom na roztúžených perách a určite sa dočkáte jemného vzrušenia v náručí elegána. Aj to je swing.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava