Poďte na architekTÚRU

  • Spravodajstvo
  • 22. júla 2015, 12:27
  • Autor:lg

Aj keď leto trávime najradšej v prírode alebo pri vode, prechádzka mestom nemusí byť zlý nápad. Veď i tu je dosť priestoru na poriadnu turistiku! Obzvlášť v Piešťanoch, meste plnom architektonických zaujímavostí. Potulky slávnou piešťanskou architektúrou predstavia najvýznamnejšie piešťanské stavby a aj budovy, o ktorých kvalitách ste zrejme netušili.

Prvá zo série komentovaných prechádzok po architektúre prevedie záujemcov po dielach architekta Pavla Weisza. Piešťanský rodák, človek so zaujímavým osudom, sa výrazným spôsobom zapísal do dejín medzivojnového staviteľstva. Jeho nadčasové diela patria k najlepšej architektúre v piešťanskom i celoslovenskom meradle. Je autorom návrhov hotela Eden, hotela Excelsior (dnes Jalta), vily Alba, vily Dr. Švorca (terajší hotel Park Avenue), vily Dr. Horvátha aj Špeciálneho sanatória Luxor (v súčasnosti tvorí časť nemocnice).
Účastníci architektonickej prehliadky nazrú aj do interiéru niektorých Weiszových stavieb a detailnejšie porozumejú princípom jeho tvorby. Túra po najvýznamnejších stavbách Piešťan sa uskutoční už v pondelok 3. augusta; stretnutie je o 16.00 h pred hotelom Jalta. O komentár sa postará architekt Ľubomír Mrňa a študentka architektúry Lívia Gažová. Podujatie je bezplatné, no je nutné sa naň zaregistrovať na telefónnom čísle 0905/690 699 alebo v udalosti na facebooku s názvom ArchitekTÚRA 01 / architekt Pavel Weisz.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav