V Piešťanskom týždni 30/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 20. júla 2015, 14:40
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Týždeň v znamení požiarov – horelo obilie, autá i budovy

Piešťanskí hasiči sa minulý týždeň hasili štrnásť požiarov, zasahovali pri štyroch dopravných nehodách a riešili rovnaký počet technických problémov.
Vo vinohrade v obci Šípkové privalil traktor s fekáliami spolujazdca. Muža zachraňovali vo štvrtok 16. júla pred jednou hodinou domáci, hasiči aj vrtuľníková záchranná služba. Hasiči pomohli pri jeho naložení do helikoptéry.

Dráma v Moravanoch: Lupič – podivín – skončil v kartónovej škatuli!

Moravany nad Váhom zažili začiatkom uplynulého týždňa lupičskú drámu! Okrem uniformovaných policajtov sa na jej vyriešení podieľali aj psovodi a kukláči. O šťastný koniec sa pričinila najmä miestna občianka, náhodná okoloidúca, nepoznajúca pojem ľahostajnosť. Dokázala, že ľudská spolupatričnosť a odvaha vytvoria aj zázraky!


Trestné stíhanie lekára Alana Suchánka polícia zastavila

Trestné oznámenie na člena správnej rady piešťanskej nemocnice z radov zamestnancov A. Suchánka podala riaditeľka nemocnice Mária Domčeková ešte v júni tohto roku ako reakciu na článok zverejnený v Piešťanskom týždni. Alan Suchánek v rozhovore pre náš týždenník poukázal na zastaranosť a veľkú poruchovosť CT prístroja, ktorý nemocnica v súčasnosti používa.

Služobná (výletná?) cesta z radnice do Luhačovíc

Príjemný predĺžený víkend mladého piešťanského  viceprimátora Michala Hyneka v dámskej spoločnosti v moravskom kúpeľnom meste Luhačovice za peniaze z mestskej kasy, alebo seriózne pracovné rokovania v prospech mesta? Radnica nám ani po viac ako mesiaci posielania otázok nedokáže presvedčivo odpovedať.

Niekto robí spravodajstvo zadarmo iný si za to nechá platiť

Všetky piešťanské internetové, televízne, ale aj papierové spravodajské formáty prinášajú informácie z udalostí v meste, ako súčasť svojej práce bez akýchkoľvek výdavkov z verejných prostriedkov, teda bez zaťaženia mestskej kasy. Existuje však výnimka, ktorá si spravodajské informácie z otvorenia Letnej kúpeľnej sezóny, či majálesu nechala z mestského rozpočtu zaplatiť.

Na ihriskách mimo centra detí niet, hracie prvky chátrajú

V piešťanskom mestskom parku žiari okrem zrekonštruovanej pirátskej lode aj plne vyťažené detské ihrisko. Mimo centra už situácia taká ružová nie je. Mnoho hracích prvkov chátra a zíva prázdnotou.

Vodnopólový Balnea Cup 2015 za účasti výberu z Austrálie

Vodnopólový turnaj Balnea cup 2015, ktorý sa konal na kúpalisku Eva mal aj v tomto roku znova zámorskú účasť. Po mužoch zo Singapuru, juniorkách Austrálie a Južnej Afriky zavítali do Piešťan aj juniori z Austrálie. Výber Západnej Austrálie zotrval v kúpeľnom meste počas celého týždňa a okrem zápasov turnaja Balnea cup si zatrénoval  a odohral jeden oficiálny zápas s domácim tímom kadetov KVP Kúpele Piešťany.

Rozhodnutý som bol prakticky hneď, vraví Matej Mišura o odchode do Nice

Hokej vo Francúzsku bolo ešte donedávna celkom zvláštne spojenie. V posledných rokoch však čoraz viac slovenských hokejistov odchádza pôsobiť do krajiny galského kohúta a nevedia si vynachváliť. Podobne sa rozhodol aj Piešťanec Matej Mišura, v posledných štyroch sezónach útočník ŠHK 37 Piešťany. Bývalý mládežnícky reprezentant bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť na exkluzívnej prímorskej adrese v Aigles des Nice.
 

Piešťanskí kolkári po roku opäť extraligoví!

Keď pred dvoma rokmi vstúpili kolkári Mestského kolkárskeho klubu Piešťany medzi celoslovenskú elitu, nemali veľké oči a rolu outsidera aj potvrdili. Po sezóne sa porúčali späť o súťaž nižšie. Sezónu 2015-2016 začnú ako nováčik opäť  v extralige, ale ich ciele sú oveľa smelšie – skončiť do 6. miesta a hrať česko-slovenskú interligu!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava