In-line hokejisti Mrázik a Ručkay: Medailu sme mali na dosah

  • Hokej / Šport
  • 16. júla 2015, 13:48
  • Autor:T. Horký

Na svetovom šampionáte v in-line hokeji, ktorý sa konal vo fínskom Tampere, sa v drese slovenskej reprezentácie predstavili aj dvaja Piešťanci – Andrej Mrázik a Jakub Ručkay. Obaja povolaním hokejisti patrili k oporám tímu, ktorý siahal na medailu, no napokon sa mu ušla len „zemiaková“, keďže v súboji o tretie miesto prehral so Švédmi 4:5. Tesne po šampionáte sa s nami obaja reprezentanti podelili o svoje dojmy.

► Medaila na svetovom šampionáte vám ušla o kúsok, v súboji o tretie miesto ste podľahli Švédom len o gól. Zrejme teda u vás prevláda sklamanie?
A. M.: Samozrejme, mrzí nás to, pretože sme mali medailu ozaj na dosah. Čo už narobíme, taký je športový život.
J. R.: Je to tak, sklamanie v nás je. Viac ma však mrzí semifinálový zápas s Fínskom, ktorý sme prehrali až po nájazdoch. Hoci sa nám medaila neušla, určite sa za svoje výkony na šampionáte hanbiť nemusíme.

► Proti Švédsku ste dokonca vyhrávali 2:0. Kde sa to zlomilo, že ste im dovolili vrátiť sa do zápasu?
A. M.: Začali sme výborne, viedli sme 2:0, no v druhej štvrtine sme nepochopiteľne povolili, to pre nás znamenalo stratu vedenia. Dokonca sme potom prehrávali 2:5, ale podarilo sa nám pozviechať, nezložili sme zbrane a zápas sme zdramatizovali.

Jakub Ručkay bol oporou ofenzívy slovenskej reprezentácie v in-line hokeji.

► Vráťme sa ešte k semifinálovému zápasu s Fínskom. Fíni boli favoriti, hrali doma, no napriek tomu ste ich potrápili a takmer vyradili. Bolo ťažké sa po smolnej prehre v nájazdoch pripraviť na ďalší zápas?
J. R.: Po stretnutí sme síce boli sklamaní, pretože sme mali Fínov na lopate. Snažili sme sa to hodiť rýchlo za hlavu, pretože sme chceli získať aspoň bronz. Po zápase sme mali videorozbory, kde nám tréneri ukázali chyby. Nejaké vyplakávanie nepripadalo do úvahy.
► Nedávny svetový šampionát v hokejbale, ktorý sa konal vo Švajčiarsku, chválili za výbornú organizáciu a návštevnosť. Ako to bolo vo Fínsku?
J. R: Všetko bolo výborne zvládnuté, treba organizátorov ozaj pochváliť. Nemôžeme sa na nič sťažovať. Takisto aj diváci chodili na zápasy, takže na majstrovstvá budeme mať pekné spomienky.
► Zápasový program bol síce celkom nabitý, no mali ste čas aj na iné aktivity?
A. M.: Jeden deň sme boli loďou na blízkom ostrove, kde sme mali vymyslený program formou hier a takisto aj obed. Bolo to príjemné spestrenie turnaja a dobre sme tam utužili partiu.

Obranca Andrej Mrázik si na šampionáte pripísal dve asistencie.

► Ešte pred turnajom sa vám obom spolu s ďalšími Piešťancami podaril výrazný úspech, keď ste s bratislavským tímom Fevra Blue Vipers vyhrali slovenskú extraligu v in-line hokeji. Stihli ste to aj osláviť?
J. R.: Veľmi sme sa tomu tešili, pretože titul majstra Slovenska sa nepodarí získať hocikedy. Samozrejme, aj sme to patrične oslávili v jednom piešťanskom penzióne, takže sme si úspech vychutnali.
► Obaja ste v prvom rade hokejisti, in-line hokej je však podobný šport. Je to pre vás dobrá súčasť letnej prípravy na sezónu?
A. M.: Určite nám to neuškodí, skôr si myslím, že prospeje. Berieme to ako príjemné spestrenie.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj