Čítajú aj cez prázdniny

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. júla 2015, 13:38
  • Autor:am

Centrum voľného času v Drahovciach pripravilo pre svojich zverencov detský tábor. Minulý týždeň zavŕšili čarodejníckymi dobrodružstvami. V piatok 10. júla im zaujímavosti z kúzelníckeho sveta prečítala Julie Džambazovič z Mestskej knižnice v Piešťanoch.

Dievčatá vedeli promptne odpovedať na otázku, aké zvieratá sú pre bosorky typické. Neskôr si s otvorenými ústami vypočuli, do akých situácií sa čarodejnice v minulosti dostávali. Keď im knihovníčka povedala, že strigy za šamanstvo mučili, miniposlucháčky len kričali „fúj“ a zakrývali si tváre. Po vypočutí kapitoly z čarodejníckej knihy si dámy spoločne šli vytvoriť vlastný lexikón. Prázdninujúce deti trávia predpoludnia v školskej telocvični alebo v kultúrnom dome. „Počas leta organizujeme denné tábory pre záujemcov o kreatívne alebo športovo strávený voľný čas,“ povedala Nataša Pažitná, riaditeľka CVČ Drahovce. Dievčatá si v tvorivých dielňach čo-to vytvorili, naučili sa pracovať s rôznymi hmotami a ozdobili sa šperkami. Chlapci si zahrali florbal, vyskúšali si samostatné nájazdy a každý gól nezabudnuteľne oslávili.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava