Veslári pretekali aj pod nočnou oblohou

  • Veslovanie / Šport
  • 15. júla 2015, 15:35
  • Autor:A. Škulecová

Umelý veslársky kanál vo Viedni patril počas posledného júnového víkendu aj piešťanským veslárom. Na 113. viedenskej medzinárodnej regate sa predviedli muži z VK Sĺňava Piešťany a na piatom ročníku podujatia Vienna Nightrow súťažili veteráni rovnakého klubu.

Medzi mužmi na viedenskej medzinárodnej regate v B-finále skifu na 2000 metrov skončil na treťom mieste Ondrej Kovačovič. Ten štartoval aj v dvojskife s veslárom z Bratislavy a do cieľa doveslovali na štvrtej priečke. Richard Vančo si v skife vybojoval druhé miesto v A-finále a jeho brat Matúš skončil v rovnakých pretekoch piaty.
V sobotu 27. júna odštartoval aj piaty ročník podujatia Vienna Nightrow 2015. Je to veslársky zážitok za svetla reflektorov, nakoľko jednotlivé finále sa jazdia až pred polnocou a osvetlenie lodí zostáva na kreativite ich posádok. Samotná trať má dĺžku 350 m a vesluje sa na nej vyraďovacím spôsobom v troch dráhach. V prvej jazde sa osemveslice kvalifikujú a rozdeľujú do dráh. Z druhej jazdy víťazné osmy postupujú priamo do semifinále a do ďalšieho kola tí s najlepším časom. Piešťanskí veslári masters sa týchto šprintov zúčastnili po štvrtýkrát a zmerali si sily s posádkami veslárskych a univerzitných klubov až z 13 krajín. V jednom vyraďovacom kole sa stretli aj s posádkou univerzitnej osmy z Oxfordu, ktorá nakoniec celé podujatie v napínavom fotofiniši vyhrala.
Veteránski veslári zo Sĺňavy v zložení Andrej Vičan, Ondrej Kovačovič, Eduard Drlička, Peter Mičutka, Maroš Sloboda, Miroslav Škulec, Branislav Jurga, Mário Ulehla s kormidelníčkou Erikou Jurgovou si trať vyskúšali v troch kolách. Ich najlepší čas bol 1:04,90 min a so svojím výsledkom boli spokojní. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín