V Krakovanoch sa hral tradičný Maracana Cap

  • Spravodajstvo / Región
  • 15. júla 2015, 10:45
  • Autor:Ladislav Žitnanský

V prvú júlovú sobotu sa v Krakovanoch uskutočnil tradičný futbalový Maracana Cap (Cap podľa prezývky hlavného organizátora). Ide o zvláštny a ojedinelý turnaj, ktorý sa hrá vo vyschnutom potoku Spúšť od roku 1993 a bol to už jeho 18. ročník.

Zakladateľmi sú M. Augustín (Capo), Z. Šurín, Z. Jurda, O. Jurda, O. Augustovič, J. Madunický a ďalší. Turnaj sa hrá za každého počasia. Tento rok to bolo za tropických horúčav, no všetci to zvládli a nikto neskolaboval. Päť mužstiev hralo v dvoch skupinách systémom každý s každým. Hráči boli z okolitých obcí a miest, no niektorí dokonca z Liptova.
V Krakovanoch sa predstavili aj ligoví hráči, futbaloví i hokejoví reprezentanti Slovenska. Fanúšikov sa tu premlelo neúrekom, keďže sa hralo bez prestávky od rána do neskorého večera. Iba pred semifinále sa kopali pokutové kopy, z detí vyhral Timotej Šurín, z dospelých Marek Hornák.
O najväčšie prekvapenie sa postaralo mužstvo Tajfan zo Stráží. Zo štyroch zápasov tri prehrali, no posledný vyhrali. Zo štvrtého miesta postúpili do štvrťfinále, kde sa stretli s prvým tímom z druhej skupiny. Po výsledku 1:1 a po víťazstve na pokutové kopy postúpili do semifinále. Tam nastúpili proti Vínnym muškám a scenár sa opakoval, znova remizovali 1:1 a po penaltách postúpili do finále. Ani tu nepadli na kolená, i keď to tak vyzeralo. Mleli totiž z posledných síl, pretože celý turnaj odohrali len so šiestimi hráčmi. Po vyrovnanom boji podľahli najlepšiemu mužstvu – Botafogu – len 0:1 prekrásnym gólom z diaľky Pavla Klinovského. Na treťom mieste skončili Vínne mušky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf