Športové dni Piešťany odštartujú prvým ročníkom

  • Spravodajstvo
  • 15. júla 2015, 14:31
  • Autor:ts

Prvý ročník festivalu športu – Športové dni Piešťany, ktorý otvorí ihriská, tradičné i netradičné formy pohybu pre deti, mládež i dospelých, pre amatérov aj profesionálov, bývalých hráčov, ale aj úplných nováčikov, sa bude konať od piatka 31. júla do nedele 2. augusta.

Najviac akcií je pripravených na sobotu. Návštevníci si budú môcť na ploche pri Dome umenia, v amfiteátri, ale aj na ihriskách v parku vyskúšať viac ako 20 rozličných druhov športov, napríklad ragby, streetball, baseball, power jogu, pole dance a mnohé ďalšie. Športové kluby sa predstavia verejnosti a budú mať šancu na nábor členov.
Zámerom podujatia je informovať verejnosť z Piešťan a okolia o tom, aké športy u nás máme a ako fungujú. „Každé odvetvie bude mať svojho zástupcu a budete sa môcť informovať ohľadom náboru, prípadne vypísať prihlášku na mieste,“ vysvetľuje otec myšlienky športových dní a mestský poslanec Matúš Kromholc (NEKA).
„Šport má ľudí spájať, zabávať, učiť deti spolupráci, disciplíne, a hlavne odpútať ich pozornosť od nástrah, ktoré ich môžu dostať na zlé chodníčky. Všetky športové kluby, ktoré pracujú s mládežou, pomáhajú našej spoločnosti vo výchove a ovplyvňujú ich budúcnosť bez ohľadu na to, či sa z nich stanú profesionálni športovci,“ hovorí M. Kromholc.
Zapojiť sa môžu aj tí skôr narodení alebo návštevníci, ktorí majú problémy s chrbticou – na cvičení SM Systém. Pohybovo zdatnejší si môžu vyskúšať workoutové cvičenia s Kinom, zatiaľ čo zástupkyne nežnejšieho pohlavia ocenia zumbu, power jogu či módny pole dance. Mestská polícia pre záujemcov pripravila kurz sebaobrany a exhibíciu thajského boxu predvedú priamo v ringu profesionáli. Na exhibičný zápas spojený so zručnosťou v streľbe pozývajú aj zástupcovia florbalistov a návštevníci si môžu vyskúšať i ragby. C&M Languages Home Run Derby ponúkne baseballové odpalisko s profesionálmi. Návštevníci dostanú tiež najaktuálnejšie informácie ohľadom správnej životosprávy vo Výživovom štúdiu.
Nebude chýbať sprievodný program ako break dance, street dance, Tour de Sĺňava na bicykloch, hudobné prekvapenie a after párty. Počas víkendu bude pre verejnosť zdarma otvorená mestská kolkáreň. „A úplne prvý raz sa v nedeľu pobeží WeRunPiešťany – akcia, vďaka ktorej spoznáte krásy Piešťan počas behu vo viacerých kategóriách,“ pozýva organizátor všetkých aj víkendových bežcov. Pre bežcov pripravili organizátori ocenenia, špeciálne balíčky, monitoring odbehnutého času a jedinečné číslo. Deťom je určené aj nedeľné popoludnie na futbalovom štadióne a ďalšie atrakcie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav