Čerství fyzioterapeuti už majú diplomy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. júla 2015, 09:43
  • Autor:am

Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie slávnostne odovzdal bakalárske tituly novopečeným zdravotníkom. V stredu 8. júla sa Piešťany zaplnili elegantnými adeptmi na vysokoškolské diplomy, aj ich hrdými rodinnými príslušníkmi. Prehliadka šiat, oblekov a kytíc všetkých druhov, slzy dojatia a radosti – aj tak vyzeral promočný akt v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána.

Absolventi si najprv urobili generálnu skúšku. Rodiny i priatelia počas nej netrpezlivo čakali vo foyeri kina. Keď smeli vstúpiť do kinosály, snažili sa uchmatnúť si čo najlepšie miesto. Mnohým sa už sedadlo neušlo, a tak na promócii stáli v lodičkách či elegantných topánkach.
Po odznení národnej hymny, hymny Európskej únie a Univerzity sv. Cyrila a Metoda študenti sľúbili, že budú naďalej šíriť dobré meno svojej alma mater. Poďakovali za teoretické poznatky i praktické zručnosti, ktoré im škola dala. „Ste absolventmi na trhu práce veľmi hľadaného študijného programu, neukončili ste odbor s miestenkou na úrad práce,“ prihovoril sa absolventom riaditeľ inštitútu Juraj Štofko.
Inštitút v tomto roku opustilo 89 fyzioterapeutov, 14 absolventov verejného zdravotníctva a 15 rádiologických pracovníkov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín