Plátno stavali tri hodiny

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júla 2015, 14:00
  • Autor:am

Už po 13. raz cestujú dva malé retrobusy po Slovensku, aby obyvateľov zabavili niekoľkými českými i slovenskými filmami. Bažant Kinematograf opäť nevynechal ani Piešťany a pri prvom tohtoročnom snímku sa obyvatelia stretli v sobotu 11. júla v Hudobnom pavilóne v mestskom parku.

Začiatok filmu Zakázané uvolnění naplánovali na 21.30 h. Sedadlá sa však začali obsadzovať už oveľa skôr a tí, čo prišli tesne pred začiatkom premietania, už veľa miest na výber nemali. Vtipný film a skvelá atmosféra zabezpečili, že Piešťanci sa spolu niekoľkokrát schuti zasmiali. V nedeľu večer si diváci vychutnali český film Díra u Hanušovic a v pondelok jedinú slovenskú snímku v ponuke – „38“.
„Vyberáme české a slovenské filmy z najnovšej produkcie, vytvorené minulý rok,“ povedal vedúci projekcie Stanislav Šagáth. Čas na postavenie plátna je v každom meste rozdielny. „Stavia sa celá konštrukcia. Ak je na tráve, dávame kolíky, ak na námestí, tak nohy. Trvá to od hodiny a pol do štyroch,“ informoval nás S. Šagáth. V Piešťanoch kino stavali zhruba tri hodiny. Počas štyroch dní konštrukcia zostáva, no premietacie plátno a reproduktory sa snímajú vždy po predstavení.
V utorok o 21.30 h si môžete pozrieť posledný film premietaný z miniautobusu – Trabantom až na koniec sveta.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 14. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela