V Piešťanskom týždni 29/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. júla 2015, 13:34
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Červený kohút zaradil Indians hneď za požiar „pétečka

Po najväčšom požiari v tomto storočí v Piešťanoch, zhorenom PT Univerzál, do ktorého sa plamene zahryzli v pamätnú štvrtkovú noc 19. augusta 2010, zažili Piešťany ďalšie ohnivé peklo. Rozpútalo sa v piatok 10. júla krátko po piatej hodine rannej. Plamene šľahali a dym sa valil zo zadnej časti drevenej prístavby bývalého zábavného podniku Indians Pub, neskôr prerobeného  na Coolturak. Poškodili aj strechu prístavby mestskej polície a zahryzli sa i do úplne novej reštaurácie Folklór na Teplickej ulici. Hasiči odhadli škody na 360-tisíc eur.

Do zimy by mali skládky zmiznúť, mesto žiada o sto tisíc eur

Piešťany požiadali ministerstvo životného prostredia o 113-tisíc eur na likvidáciu ôsmich čiernych skládok odpadu. Ak získajú peniaze, do konca novembra by malo byť okolie mesta čisté.


Nádej na záchranu extraligového hokeja ešte žije!

Situácia okolo piešťanského hokeja bola v uplynulých dňoch veľmi turbulentná. Hneď na začiatku týždňa sa už zdalo, že je situácia neodvratná. Vedenie ŠHK 37 Piešťany dokonca jednalo s Liptovským Mikulášom na odkúpení extraligovej licencie. Vývoj týždňa však ukázal, že iskierka nádeje na záchranu extraligy v Piešťanoch ešte žije, keď sa do riešenia situácie zapojil aj primátor.

Banánová republika: Získať informácie na úradoch je nemožné

Ak sa chceme od úradníkov niečo dozvedieť, potrebujeme pevné nervy a priame otázky. Týmto „stavebným materiálom“ sme sa vybavili minulý týždeň a od utorka do piatku vyvíjali maximálnu snahu zistiť jednoduchú, nevinnú informáciu – či je Váh v okolí Piešťan vhodný na kúpanie a nehrozia obyvateľom zdravotné ťažkosti. Ako nám to šlo?

VRBOVÉ: 104-ročný Anton Kuník miloval pivo a žolíka

Po nebohej 108-ročnej Vrbovčanke Anne Balášovej sa najviac rokov v meste pod šikmou vežou dožíva bývalý zamestnanec podniku Trikota, Anton Kuník. Svoje 104 – narodeniny oslávil v pondelok 13.júla. Je to najstarší Vrbového, piešťanského okresu a pravdepodobne aj Slovenska. Domov mu prišla zavinšovať delegácia z mestského úradu vedená primátorkou Emou Maggiovou. Doniesli aj kroniku mesta, do ktorej sa Anton Kuník bez problémov podpísal.

R. Sékeľ: Model hotela Slovan zaberal doma už príliš veľa miesta

Mnohí zástupcovia staršej generácie si môžu myslieť, že mladým ľuďom na ničom nezáleží, najmä nie na histórii a vzhľade vlastnej krajiny. O tom, že to tak nie je, pred časom presvedčil 22-ročný Piešťanec Roman Sékeľ, ktorý zhotovil maketu niekdajšieho miestneho skvostu – hotela Slovan. Svojím dielom potešil, ohúril, no najmä prekvapil.

Útulkáči sa chladia v bazéniku, no búrok sa boja

Neznesiteľné horúčavy posledných dní trápia nielen ľudí, ale aj zvieratá. Ako prežívajú letné obdobie psy a mačky bez domova, sme sa minulý piatok presvedčili v piešťanskom útulku.

Plavci sa obávajú, že nebudú mať, kde plávať!

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva z 2. júla vystúpili okrem hokejových fanúšikov aj zástupcovia plaveckého športu v Piešťanoch. Tí vo svojom stanovisku uviedli, že sa obávajú najhoršieho možného scenára, a to, že nebudú mať kde plávať. Preto apelovali vedenie mesta i poslancov, aby sa touto otázkou bezodkladne zaoberali a ponúkli im dve možnosti na vyriešenie situácie.


Veslár Babač vybojoval v Luzerne ďalšie víťazstvo v Svetovom pohári

Slovenský reprezentant vo veslovaní Piešťanec Lukáš Babač si vybojoval svoje druhé prvenstvo v tohtoročnom seriáli Svetového pohára i v kariére. Na treťom podujatí tohtoročnej série vo švajčiarskom Luzerne sa dočkal zlatej medaile v mužskom skife ľahkých váh, keď zvládol víťazne piatkovú rozjazdu i obe sobotňajšie jazdy – semifinálovú i finálovú. Na predchádzajúcich pretekoch tohto rangu triumfoval v máji v slovinskom Blede a v júni obsadil druhú priečku v talianskom Varese.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava