Žltí Mimoni zaplavili kiná aj piešťanskú škôlku

  • Spravodajstvo
  • 10. júla 2015, 09:44
  • Autor:vd

Americký animovaný film Mimoni si počas prvého víkendu na Slovensku pozrelo takmer 110-tisíc divákov. Kasovým trhákom sa po premiére vo štvrtok 25. júna stal aj v Piešťanoch. Kino Fontána na šesť dní beznádejne vypredal. Mimoni dali „fleka“ aj Päťdesiatim odtieňom sivej.

Žlté postavičky – hrdý Kevin, stále hladný Stuart a ustrašený Bob – si podmanili malých i veľkých divákov. Dokonca aj digitálne kino v Dome umenia zaznamenalo s Mimonmi rekord v počte predaných lístkov!
„Len čo sme vyšli z kina, naša šesťročná dcérka začala do omrzenia opakovať, že chce Stuarta, večne hladného Mimona, zbožňujúceho banány. Najskôr sme jej kúpili kilo žltého podlhovastého ovocia a potom aj tričko s Mimonmi, aby mala srdce na mieste,“ žartovala Piešťanka Dominika. Mimoni slúžili kráľovnej zločinu Scarlet Zbesilej, a tým zachránili mimoní svet od depresie a záhuby.

Mimoni z dielne Moniky Škorňákovej.

 „Myslím si, že je tu istá paralela, ktorou filmoví tvorcovia oslovili divákov. Povedzme si úprimne, koľko ľudí sa zaujíma o zlo, čo sa okolo nás deje? Nikto predsa nie je zvedavý na to, že starenka na trhu predala sto vajec. Ale keď v novinách uverejnia správu, že sto vajec nakazilo salmonelou celú tržnicu, zbystríme pozornosť a začneme uvažovať, či sme nekupovali domáce vajcia pod pultom na tržnici,“ skonštatoval jeden z divákov. Na filmové postavičky nedal dopustiť: „Vo svojej jednoduchosti ukázali úprimnosť a krásu.“

Škôlkarka Peťka s mimoním muffinom.

Na oslavu dcérkiných menín v materskej škole upiekla manželka nášho grafika Ľubomíra Škorňáka pre všetky deti v jej triede muffinky v tvare rozličných Mimonov a ten na dôkaz priložil fotku s množstvom v celofáne zabalených mimoních koláčikov v modrých košíčkoch previazaných stuhou rovnakej farby. „Upiekla som muffiny, odrezala im vršky, v strede urobila dierku, do nej dala cukrík Marshmallow a potrela nutelou. ‘Vygúglila‘ som si, ako Mimoni vyzerajú, a vršky muffinov som vyrobila podľa obrázkov nájdených na internete. Z poťahovej hmoty som vytvorila tváre Mimonov, každú inú. Bolo to zdĺhavejšie a náročnejšie na čas, ale výsledok stál za to,“ prezradila nám Monika Škorňáková.
Cukrovinky sa v škôlke na Staničnej ulici v Piešťanoch rozchytali. „Deti okupovali učiteľkin stôl. Kamarátkina dcérka zjedla Mimona potajomky, ani vrecko po ňom nenašli,“ smiala sa šikovná cukrárka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav